avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Final de riscuri profesionale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Final de riscuri profesionale

Cum pot obține fişa de riscuri profesionale de la firma unde am lucrat dacă acum firma este închisă şi patronul refuză să mă ajute.Am nevoie de ea la o clinica de medicina muncii.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:03, 5 Februarie 2017
cereți o copie a dosarului medical de la medicul de medicina muncii cu care angajatorul este sau a fost în relații contractuale. paginile 2 - 4 conțin informațiile referitoare la sarcinile, condițiile, solicitările, noxele și echipamentele de protecție și individuale de lucru de la locul de munca
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-art.41 La schimbarea locului de munca in alta unitate, lucratorului i se vor inmana, la solicitare, copii ale dosarului sau medical si ale fisei de identificare a factorilor de risc profesional, pentru a fi predate structurii de medicina muncii a unitatii respective.
-art. 43 La întreruperea temporara sau definitiva a activitatii lucratorului, structura de medicina muncii va preda dosarul medical al acestuia medicului sau de familie.
-art. 47 Lucratorii au acces, la cerere, la toate informatiile referitoare la starea lor de sanatate.
Puteti apela la oricare din prevederile mentionate in articolele indicate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datele personale ale fostilor angajati din dosarele medicale dana.mica@outlook.com dana.mica@outlook.com Buna ziua, in cazul unui dispensar medical al unei societati de productie, cum ar trebui procedat vis-a-vis de dosarele medicale ale fostilor angajati pentru ... (vezi toată discuția)
Fise de identificare a riscurilor profesionale Alice_Marilena Alice_Marilena Buna ziua, Suntem pasibili de amenda daca fisa de identificare a riscurilor profesionale nu este semnata de catre angajator, ci doar de catre lucrator ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)