avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca și salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca și salarizare

Bună ziua! As vrea sa știu dacă angajatorul este obligat sa-mi dea documente care atesta salariul brut lunar din ultimi 28 de ani de pe ştatul de plata pentru ca pe cartea de munca este trecut alt salariu. Şi dacă da ce articol și ce lege.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 11 Februarie 2017
Art.34 C.mun.
...
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
....

HG 500/2011
art.8
....
art.4^2
La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Mada20192020 Mada20192020 Salut! Daca imi dau demisia fara preaviz,in cate zile este obligat angajatorul sa imi dea demisia de incetare a cim si nota de lichidare...mie imi trebuie in 3 ... (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)
Obținere adeverință pentru pensionare Miha303 Miha303 Aș dori să aflu dacă există un termen limită în care angajatorul este obligat să elibereze adeverință privind salariul brut, sporuri și toate ... (vezi toată discuția)