avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... D101
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

D101

As dori sa stiu daca este obligatoriu ca asociatie de proprietari sa depunem declaratia 101.Care este termenul de depunere?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:16, 6 Februarie 2017
Da, am aflat si noi de curand ca de anul trecut trebuia sa depunem formularul 010 cu mentionarea de la punctul 2 ca suntem platitori de impozit pe profit, incepand cu 01.01.2016.

Iar de anul acesta trebuie sa depunem 101 pana la sfarsitul lunii februarie cu specificarea profitului = 0 (pentru anul 2016) , daca nu aveti incasate sume din inchirierea spatiilor comune catre terti si daca aceste sume nu au fost cheltuite pentru repararea, intretinerea, modernizarea proprietatii comune.
Bun,si daca aceste sume nu au fost cheltuite,dar urmeaza in cursul acestui an, tot 0 declaram,
este o aberatie daca lucrurile stau asa.
In mod normal un fond de reparatii se reporteaza si se consuma atunci cand se ataca o lucrare.
Sistemul acesta e preluat din sistemul bugetar, nu din cel economic,
Aberatia este in proportie de 99%, ca sa zic asa.
Sunt asociatii care si-au facut toate reparatiile posibile si continua sa incaseze aceste sume din chirie. Pentru acestea este valabila efectiv D 101.

In rest, daca colectarea fondului de reparatii dureaza ani de zile pentru o reparatie mai costisitoare sau pentru a pastra in rezerva niste bani pentru reparatiile de urgenta, atunci declarati profit = 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 maridan03 maridan03 Asociatiile de proprietari depun declaratia 101 chiar daca nu au profit? In situatia in care asociatiile au venituri obtinute din dobanzi, chirii, penalizari ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si impozitul pe profit acivic acivic Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit pentru un spatiu publicitar pe terasa unei scari,chiria fiind folosita doar de scara respectiva pentru reparatii ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 101 de catre asociatie de proprietari Crina70 Crina70 Buna seara ! Asociatia de proprietari pe care o administrez are un spatiu inchiriat la parterul unui bloc apartinand asociatiei si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)