avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratia 101
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratia 101

Asociatiile de proprietari depun declaratia 101 chiar daca nu au profit?
In situatia in care asociatiile au venituri obtinute din dobanzi, chirii, penalizari iar acestea vor fi utilizate numai pentru reparatii trebuie sa depuna 101?

Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 22:51, 19 Martie 2017
Cititi aici tot topicul
www.avocatnet.ro/content/for...
O intrebare pentru cei care au depus 101. Exista o rubrica in declaratie, randul 20, ''Alte venituri neimpozabile''. Conform legii 227/2015 alin.1, lit.c venituri neimpozabile sunt veniturile obținute și utilizate, în anul curent sau în anii următori, pentru îmbunătățirea utilităților și a eficienței clădirii, pentru întreținerea și repararea proprietății comune, potrivit legii.

Sa inteleg ca trebuie declarat fondul de reparatii adunat in cursul anului?

Iar pe randul 32 in declaratie la ''Cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile'' sa declaram cat am cheltuit din acest fond de reparatii? Multumesc
Periculos!
Nu stim cu ce ne-am trezi din partea ANAF pe aceste venituri neimpozabile.
Cum au obiceiul sa ne incurce de la luna la luna cu cate ceva, eu am lasat 0 si la venituri, si la cheltuieli neimpozabile.

Dar nu zic sa faceti ca mine ....:tomato:
Dace ne luam dupa definitii, ar trebui declarat acel fond de reparatii, dar daca declar ca am adunat 1000 lei si am cheltuit 500 lei, automat reiese un profit de 500 lei. Dar profit este numai diferenta dintre sumele incasate din chirii sa zicem si ce s-a cheltuit pentru reparatii si imbunatatiri din aceste sume.
Doar in cazul in care aceste sume adunate din chirii sunt impartite intre membrii asociatiei de proprietari sunt considerate impozabile.Daca sunt folosite pentru reparatii, le treceti la venituri neimpozabile, chiar daca nu au fost cheltuite in totalitate in cursul anului precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratia 101 de catre asociatie de proprietari Crina70 Crina70 Buna seara ! Asociatia de proprietari pe care o administrez are un spatiu inchiriat la parterul unui bloc apartinand asociatiei si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 StRotaru StRotaru Este adevarat ca , incepand cu anul 2017, Asociatiile de Proprietari trebuie sa depuna Declaratia 101, inclusiv in situatia in care realizeaza numai venituri ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 david ionica david ionica Buna seara. Va rog sa ma sprijiniti in completarea declaratiei 101. Precizez ca sunt admin la o asociatie de proprietari si veniturile asociatiilor nu sunt ... (vezi toată discuția)