avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drona
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drona

Buna ziua!
Detin o drona (mici dimensiuni - 1Kg) si am folosit-o pentru a fotografia protestul de la Victoriei. Nu este inmatriculata, nici nu am cerut permis de zbor pentru ziua respectiva (se anunta cu 45 zile inainte). Internetul este plin de informatii conform carora nu ai voie sa ridici drona neinmatriculata (si deloc in intravilan). Exista prevederi si regulamente emise de Ministerul Trasporturilor (majoritatea sunt expirate) insa, in codul penal nu exista articol care pedepseste aceste fapte. Ideea este ca am fost condus la o sectie de politie unde mi s-a deschis dosar penal. Am cerut articolul de lege privind fapta savarsita de mine si mi-au aratat diverse informatii de pe internet (absurd). Dupa 2 ore mi-au incadrat fapta la Art. 103 alin 1 lit A din OG 29/1997- Codul Aerian. Mai exact am pilotat o aeronava neinmatriculata (adica eu am luat un Boeing si am zburat cu el neinmatriculat), pur si simplu au catalogat drona ca aeronava. Mai mult decat atat, au catalogat toate jucariile de 50 lei (elicoptere, elice, orice se ridca de la sol) ca fiind ilegale (daca nu se inmatriculeaza). De fapt, asta a intrepretat acel agent principal, sustinand ca daca era altul contextul nici nu ma chemau la sectie.
Asadar, dosarul meu urmeaza a fi trimis catre procuratura, drona a fost retinuta pentru cercetari. Am refuzat sa dau declaratie la momentul respectiv.

Ma poate sfatui cineva cu privire la aceasta speta? multumesc!


Cel mai recent răspuns: Offset , utilizator 13:57, 25 Aprilie 2018
Este recomandat sa apelati la ajutorul unui avocat.
S-a clasat dosarul, mi s-a inapoiat drona. Lipsa cadru legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutia actuala: zborul misterios nucu$ nucu$ Sa fie numai speculatii? Iata ce se (poate) ascunde in umbra unui insucces suspicios: Misterul “Zborului 370″ al avionului malaiezian ... (vezi toată discuția)
Cum am ajuns urmarit penal si complice la infractiuni prev. de legea 8/1996, fara sa fiu vinovat PC15 PC15 Totul a inceput cu primirea unei instiintari pentru ridicarea corespondentei de la Parchetul de pe langa Judecatorie, in legatura actele aferente dosarului ... (vezi toată discuția)
Intamplari adevarate POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Stewardesa. Întamplare adevarată la 10.000 de metri inaltime. (Circula pe internet, fara autor.) Bing-bang, bing-bang – iată sunetul pe care-l ... (vezi toată discuția)