Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
rugamintea mea la dumneavoastra este sa imi spuneti:
1. daca este undeva stipulat in lege ca angajatorul se obliga sa ofere salarii compensatorii in cazul in care angajatul (eu) a fost demis din motive de reducere personal.
2. in lunile mai/iunie am intrat jumatate din membrii firmei in somaj tehnic fara a fi defapt in somaj (practic am muncit) si nici nu am semnat nici o foaie in care sa-mi dau acordul ca vreau sa intru in somaj, cat de legala este aceasta manevra? deoarece in cazul in care nu-mi voi primii banii cuveniti de la patron vreau sa il reclam la ITM
repulse a scris:
1. daca este undeva stipulat in lege ca angajatorul se obliga sa ofere salarii compensatorii in cazul in care angajatul (eu) a fost demis din motive de reducere personal.
2. in lunile mai/iunie am intrat jumatate din membrii firmei in somaj tehnic fara a fi defapt in somaj (practic am muncit) si nici nu am semnat nici o foaie in care sa-mi dau acordul ca vreau sa intru in somaj, cat de legala este aceasta manevra? deoarece in cazul in care nu-mi voi primii banii cuveniti de la patron vreau sa il reclam la ITM
eu zic oricum sa-l reclami ca e nesimtit si nu mai are bani sa va tina la serviciu. ar fi de bun simt sa mearga sa faca un credit sa te mai tina prin curte si sa-ti mai dea si compensatorii cand vei sta acasa si vei lua somaj. si sa dea si amenda 6000 la itm sa se invete minte alta data sa nu mai trimita oameni acasa, . .
reludd a scris:
repulse a scris:
eu zic oricum sa-l reclami ca e nesimtit si nu mai are bani sa va tina la serviciu. ar fi de bun simt sa mearga sa faca un credit sa te mai tina prin curte si sa-ti mai dea si compensatorii cand vei sta acasa si vei lua somaj. si sa dea si amenda 6000 la itm sa se invete minte alta data sa nu mai trimita oameni acasa, . .
Se simte ironia in acest mesaj, dar nu e corect sa procedeze asa. Intotdeauna se lasa pe ultimul loc datoriile catre salariati sau intotdeauna cande se trece la economii, primii sunt afectati salariatii parca ar avea salarii de directori sau cota parte din profit........ au si ei ori minim pe economie ori un ceva mai mult. De cele mai multe ori fiind platit la negru. Dar chiar asa........ sa munceasca omul degeaba? De aceea vin si atatia straini si fac afaceri la noi, ca e mana de lucru ieftina si exploatarea la maxim. Trbuie sa fim cu totii corecti si sa nu ne batem joc unii de altii: am muncit - ma platesti, nu exista echivoc.