avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema administrator / Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema administrator / Radet

Buna ziua,

In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani).
Pana in ianuarie 2017 am platit la zi facturile la intretinere am dus la timp citirea apometrelor de apa rece. Nu mi-a zis nimeni nimic de alte cheltuieli.
Una din conditiile impuse in vanzarea apartamentului a fost ca fostul proprietar sa nu aiba restante la intretinere. A venit cu ultima factura eliberata de administratorul care este si acuma am facut actele totul a decurs ok.

In ianuarie administratorul pune la avizier o foaie a4 in care ni se cere o copie dupa actul de debransare de la RADET. Apoi 2 sapt mai tarziu la intretinere imi trece 392 lei IncazC/VAL lei cheltuieli nejustificate.
Fostul proprietar si-a luat banul si a plecat in lumea lui.
Mentionez faptul ca din tot blocul ( 4 etaje) s-a cerut copia aia doar de la 6 apartamente.

In conditiile in care eu nu am beneficiat de serviciile RADET , nu mi s-a cerut timp de 1 an si jumatate vreo citire a apei calde , nu mi s-a spus vreodata de probleme din astea , este legal ce face administratorul asta?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 16:52, 19 Februarie 2017
Dar nu trebuie o autorizatie a celor de la gaze pentru noua conducta? Adica presupun ca o inchide pe cea comuna si ii da drumul la noua conducta de gaze pentru centrala termina. Ei nu trebuie sa verifice daca apartamentul mai este bransat la vechea coloana, probabil sa verifice procesul verbal de debransare?
Eu am centrala montata din 2004 si mi-am montat-o fara avizul de debransare ( cei de acolo au refuzat sa ne ofere avizul de debransare ). Eu cand mi-am montat-o eram deja in a 2-a jumatate a celor din bloc..( deja multi aveau centrala si-stiti d-vs. - cheltuielile cu caldura, apa calda, etc se imparteau la cei ramasi ).Documentatia de gaze a fost facuta fara probleme, montarea la fel, punerea in functiune si practic racordarea la gaze ( de catre cei de la gaze ) s-a facut fara nicio problema. ( stiti, se monteaza contor individual la intrarea in apartament, etc , adica nu mai esti la comun ).Intre timp toti cei din bloc ne-am debransat si ne-am pus centrale individuale de apartament. Deci toate lucrurile s-au facut si fara acel aviz de debransare. Atata timp cat administratia ( asociatia ) vine la tine in casa, constata si stie ca nu mai esti racordat la instalatia centralizata de caldura, totul este ok. Puteti duce copii dupa actele care se intocmesc la punerea in functiune a centralei la asociatie si astfel sa se stie ca sunteti debransat ( aveti instalatie individuala de incalzit si apa calda ).. Mai pe scurt, vreau sa va spun ca problema se rezolva la nivel de asociatie, printro colaborare cu presedintele si administratorul, pe care puteti sa-i invitati sa constate situatia de fapt.
Am incercat sa discut cu administratorul pentru a face un proces verbal de constatare impreuna cu presedintele dar el ( administratorul) o tine pe a lui .. radet-ul a trimis o factura si trebuie platita.
Din ce mi-a mai zis la urmatorul etaj sunt 2 apartamente care sunt partial debransate plus la alta scara vreo 3 sau ceva de genul si lui nu i se pare normal consumul/factura trimise de radet pt atatea apartamente.

In plus nu stiu ce calcule a facut el de mi-a pus mie 392 de lei restante. Practic nu am vazut nici o factura / hartie de la radet prin care sa justifice suma de aproape 400 de lei pe care vrea sa o platesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
elga50, moderator
@egoandu
Cei de la Distrigaz nu au nici o legătură cu debranșarea. Printr-o cerere către Distrigaz, locatarul obține suplimentarea cu un post, adică încă un foc. Un proiectant autorizat și agreat de Distrigaz, face proiectul traseului conductei de alimentare cu gaz natural. După proiect, operatorul autorizat de Distrigaz, face traseul cu conducta de 3/4" până la locul unde este amplasată centrala, conf. proiectului si înlocuiește contorul de gaze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)