avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere act aditional in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere act aditional in revisal

Dupa ultimele modificari ale codului muncii este necesar intocmirea actelor aditionale cu diverese modificari( salariu, spor vechime functie) inainte de producerea efectelor acestor modificari. Transmiterea lor trebuie facuta cu cel putin 1 zi inainte de producerea efectelor, sau tot in maximum 20 de zile de la data producerii efectelor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 28 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transmiterea lor in REVISAL trebuie facuta cu cel putin 1 zi inainte de producerea efectelor.
conform carei reglementari legale?
HG 500/2011
art.4
...
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), d)-l) se transmite în registru în termenul prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Excepție fac situațiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătorești când înregistrarea în registru se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoștință de conținutul acesteia.
,,,,,

Codul Muncii
art.17
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 53/2017 Tania  D Tania D 3. La articolul 17, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna seara ! In urma unor discutii in contradictoriu, as dori o a treia parere .... Actul aditional la CIM se poate intocmi in 20 zile de la aparitia ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in contractul de munca Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Daca o salariata se casatoreste si implicit isi schimba si cartea de identitate,ce documente se intocmesc la contractul de munca?Se transmite in Revisal? (vezi toată discuția)