avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se obtine visa turistica pentru SUA?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se obtine visa turistica pentru SUA?

Visa turistica pentru SUA
are cineva experienta aceasta?

niste prieteni vor sa imi trimita invitatie sa ii vizitez.
Am auzit ca e foarte greu de luat in sensul ca trebuie sa te duci la interviu la ambasada si daca te respinge nu mai poti aplica pentru viza citiva ani, cit scriu ei acolo in pasaport.

A trecut cineva prin astfel de expereinta?
as vrea sa aflu mai multe despe aceasta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miluc , utilizator 11:51, 2 Noiembrie 2009
ce se intimpla daca nu poti sa dovedesti ca ai legatura strinse cu tara?

"Strong ties differ from country to country, city to city, individual to individual. Some examples of ties can be a job, a house, a family, a bank account. "Ties" are the various aspects of your life that bind you to your country of residence: your possessions, employment, social and family relationships."

daca ai doar familie (parintii si fratii) si cont in banca ce se intimpla?
In acest caz (daca nu aveti loc de munca, nu sunteti casatorit si fara copii) aveti sanse sa nu va fie acordata viza.
Miklos MUHI a scris:

In acest caz (daca nu aveti loc de munca, nu sunteti casatorit si fara copii) aveti sanse sa nu va fie acordata viza.


mi se pare discriminare daca nu esti casatorit si nu ai copii sa nu ti se acorde o viza turistica tocmai de americani la care militeaza contra discriminarii de orice fel.
Si acum pe vremea asta cind abia iti gasesti un job nu numai la noi dar si la ei....
Legea Imigratiei spune, ca orice strain care vrea sa intra pe teritoriul SUA este considerat imigrant ilegal, pana cand strainul nu dovedeste, ca nu este. In acest caz nu exista prezumtia nevinovatiei (probabil din cauza unor experiente mai neplacute).

Nu sunt sigur, ca se poate vorbi despre discriminare, deoarece, potrivit legislatieie SUA, strainul (Dvs. in acest caz) nu poate dovedi ca NU este un imigrant ilegal. Ce legatura este destul de stransa pentru a acorda viza va fi apreciat de la caz la caz de functionarii Consulatului General SUA.

Din experinenta proprie pot sa va spun, ca m-am dus acolo cu o mapa plina de hartii, dar cei de la consulat nici nu au luat cele cu legatura cu starea civila (certificat de casatorie, certificat de nastere copii) sau extrasul de Carte Funciara (proprietate) si nici invitatia din SUA -- era de ajuns adeverinta de la locul de munca.

In concluzie: Pana nu incercati, nu veti afla.

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza de sedere DDDAMORE DDDAMORE I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following: [i]I-am scris această întrebare ... (vezi toată discuția)
Viza sua angajat angajat Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)