firma la care lucrez imi vireaza banii intr-o banca de la care are luat credit, si banca a trecut in prevederi ca salariile trebuie virate la ei la banca.
Mie nu imi convinde deloc acea banca, nu am nicio conditie speciala ( mi se trage comision de incasare salar, comisioane mari de retragere numerar, bancomate putine, banking prost)
Am trimis o solicitare scrisa la financiar, prin care ii notificam ca imi conhid cotul de la acea banca si le-am transmis noul cont unde sa imi vireze banii, insa refuza.
Ce pot face in mod legal?
Nu va ramane decat sa ii dati in judecata la tribunal intrucat este un litigiu de munca.
Cred ca temeiul legal ar fi "obligatia de a face", apelati la un avocat si cereti si cheltuielile de judecata.
Nu exista niciun temei legal ptr plata salariului in card si cu atat mai putin ontr-o anumita banca.
Puteti solicita plata salariului din casierie.
Pe de alta parte clauza impusa de banca ptr plata salariilor poate fi considerata un abuz. Se poate intelege ca banca poate retine banii din salarii sau ii poate bloca in cazul neachitarii la termen a ratelor la credit.
Fluturas de salariu
M123G
Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatieL in urma modificarii bazei de calcul CAS in 2012, mi s-a retinut din salariu anul acesta o suma in plus fata de ... (vezi toată discuția)