avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna administrator

Buna ziua
Pot deconta deplasarea la un client ca administrator de SRL dar nefiind angajat pe firma respectiva? La cheltuieli ar fi avionul si diurna.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:52, 10 Februarie 2017
Acestea sunt venituri neimpozabile din pct de vedere a impozitului pe venit daca:

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

m) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare primite pe perioada deplasării, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul desfășurării activității, astfel cum este prevăzut în raportul juridic, de către administratorii stabiliți potrivit actului constitutiv, contractului de administrare/mandat, de către directorii care își desfășoară activitatea în baza contractului de mandat potrivit legii, de către membrii directoratului de la societățile administrate în sistem dualist și ai consiliului de supraveghere, potrivit legii, precum și de către manageri, în baza contractului de management prevăzut de lege, pentru partea care depășește plafonul neimpozabil stabilit astfel:

(i) în țară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizație, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităților și instituțiilor publice;

(ii) în străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar;


Din pct de vedere al impozitului pe profit nu aveti limitare, pentru ca daca se depaseste plafonul de mai sus la diurna, aceasta se considera asimilat salariului si se impoziteaza ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare avans spre decontare cecesia cecesia Asociatul unei firme care este si administratorul unui SRL poate lua avans spre decontare daca nu este salariat?Care este monografia contabila:- avans spre ... (vezi toată discuția)
diurnă externă pentru asociat Florin dm Florin dm Dacă eşti asociat la o firmă poți beneficia de diurnă externă? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cutepov cutepov La calcularea ICCse ia in calcul diurna??????Exemplu salariu lunar net4629+66ron/zi diurna lunar1980 activitatea firmei se desfasoara in Franta...deci la ... (vezi toată discuția)