avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invaliditate grad III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invaliditate grad III

Buna ziua,
As dori o informatie referitoare la angajarea unei persoane incadrate in gradul III invaliditate. Este specificat undeva obligativitatea angajatorului de a incheia contract individual de munca cu timp partial (4h/zi), sau respectiva persoana poate lucra norma intreaga de 8h/zi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: k666 , utilizator 10:28, 23 Martie 2017
1. Daca va avea CIM cu 8 ore pe zi i se va sista pensia de boala.
2. Aceasta se va vedea in declaratiile lunare transmise de angajator la Casa de Pensii.

Interventie moderator:

Radu Cristinel:
1. Art.54 din Legea 19/2000 nu spune asa cum ziceti dvs.! Iata ce spune:
Art. 54. - In raport cu cerintele locului de munca si cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala.
2. Legea 448/2006 se refera la protectia persoanelor cu handicap, iar art.82 nu
are nici o litera f).
3. Va rog, mai multa atentie la intrebari si la raspunsuri pentru a nu induce in eroare pe useri! Presupunerile dvs. nu tin loc de lege.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
-(2) În sensul prezentei legi şi numai în contextul încadrării în muncă, prin persoană cu handicap se înţelege şi persoana invalidă gradul III.,........ cred ca raspunde pe deplin nedumeriri dumneavoastra....adicalea gradul III este asimilat,drept pentru care daca cei cu handicap au voie (apropo cu un handicap te poti naste),au si cei de grad III........scuzati-mi terminologia neacademica de la sfarsit, dar m-am lovit eu personal de "beleaua '' asta......apropo pe decizia medicala a mea nu scrie nimic legat de 4 ore.
Cred ca pensionarul pe caz de boala ( care merge la data stabilita de comisie pentru revizuirea diagnosticului) si persoana cu handicap sunt doua notiuni diferite.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
carmen crenguta, utilizator
-Domnule moderator legea 448/2006la capitolul v art.Art. 76. - (1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci şi de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu dispoziţiile speciale din prezenta lege.
(2) În sensul prezentei legi şi numai în contextul încadrării în muncă, prin persoană cu handicap se înţelege şi persoana invalidă gradul III.
-Va multimesc.....apropo la art.82sin 448/2006 exista litera f....am postat mai sus
Radu Cristinel:

1. Vedeti ca Legea 448/2006 s-a modificat si s-a republicat in M.O. nr.1/03.01.2008 si articolele prezentatede dvs. nu mai sunt de actualitate.
2. Cazul particular al dvs. poate fi de folos si altor semeni de ai nostri, e bine ca vreti sa ajutati dar revin cu rugamintea de a posta numai sfaturi care au corespondent in actele normative actuale.
3. Parerea mea sau a dvs. cu privire la o interpretare sau alta a unui text de lege nu tine loc de act normativ.
4. Cum v-au spus si colegii mei mai sus, faceti confuzii si mai si insistati asupra lor.
Multa sanatate!

Alte discuții în legătură

Angajare persoane cu handicap laraandy laraandy Buna ziua. As dorii sa stiu daca se poate care este procedura de angajare a unei persoane cu handicap de gradul II. Daca exista reguli privind angajarea lor. ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)
Definitia "locului de munca" in contextul art 78 din legea 448/2006 vasilemb vasilemb Potrivit dispozitiilor art. 16^1 din Legea nr. 53/2003 (Codul muncii), republicata, cu modificarile si completarile ulterioare: (1) in sensul art. 16 alin. ... (vezi toată discuția)