avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pro si contra protestului magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pro si contra protestului magistratilor

Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest protest.

Am intalnit pareri diferite si, personal, sunt putin dezamagita de lipsa de reactie la nivel oficial a asociatiilor profesionale din avocatura etc.
Sau poate imi spuneti voi ca ele exista si eu sunt insuficient informata, cine stie.

Cam cat credeti ca o mai tinem asa? Mie mi-a placut cel mai mult atitudinea Tribunalului Bucuresti in hotararea luata in adunare... Frumos, explicit aratate cauzele ce se vor judedeca...
In alte parti cum e? Prin tara...
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:28, 25 Septembrie 2009
Si totusi care e baza legala a protestului judecatorilor?
Presupun ca are una...
Colega de... ce, mai exact?
UIte ca nu stiam ca asa se desfasoara protestul in unele zone, in Bucuresti e generalizata practia de a judeca numai proceduri urgente.
La reg com se tine numai o sedinta pe luna, instantele civile judeca numai plasamente minori, cele penale stari de arest... in mare.
Impotriva cui acele... acatiste?

Alex (te rog sa nu mai scrii mesaje consecutive), sursele astea sa fie... stirile de aseara si de alaltaseara? Mesajul public al ministrului justitiei de a fi reluata activitatea intrucat s-a rezolvat cu grila de salarii in legea noua? :(

Din pacate, nu spune nimeni nimic despre subfinantarea sistemului, si aceasta una dintre problemele protestatarilor.
Subfinantare pentru care sunt 100% de acord cu magistratii si sustin protestul lor pana la luna si-napoi.
Sa protesteze pana s-o misca ceva, ca interes sa functioneze sistemul nu exista, asta e clar. Interes politic adica. Si atunci, cine stie, poate ca ar fi de incercat si gestionarea banilor de ICCJ, nu?
NU mai vorbesc de conditiile proaste de munca, de gramele de hartie inhalata zilnic, de nevoia de oxigen din unele arhive in pre de varf.

Cat despre vacanta, nu-mi pot lua vacanta atata timp cat am dosare pe rol, e normal si raspund in fata clientului pentru cum le muncesc si ma prezit la ele, indiferent de protestul unora sau altora din orice alt domeniu. Indiferent de proteste din domeniu meu sau conex.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
AVLIL
Alex (te rog sa nu mai scrii mesaje consecutive), sursele astea sa fie... stirile de aseara si de alaltaseara? Mesajul public al ministrului justitiei de a fi reluata activitatea intrucat s-a rezolvat cu grila de salarii in legea noua?


Nu, pentru ca nu grilele sunt cele solicitate, ci blocarea veniturilor la nivelul actual, cat despre grile, judecatorii primesc fax-uri, mail-uri si altele carec din ora in ora modifica grilele existente.
Oare nu cumva negocierile care se poarta cantaresc fosrte mult in favoarea magistratilor care din vina protestului nu pot desemna presedintii Birourilor Electorale.
In ceea ce priveste finantarea ok, poate nu e suficienta, dar atata timp cat intr-un singur birou de 3 mp sunt 4 imprimante laser de tzjd de milioane, atunci cum privim managementul sumelor "mici" care totusi intra in sistem...
Iar conditiile proaste de munca sunt intradevar insa la baza piramidei, la judecatorii si parchetele de pe langa acestea, unde stau 3 procurori sau judecatori in 5 mp, acolo unde de altfel veniturile sunt si cele mai mici. La tribunale si Curti de Apel, sunt birouri de 20-30 mp pentru o singura persoana- ar fi culmea sa-si dea si spor de singuratate...
Cat despre cauzele "urgente" de ce au stabilit o alta unitate de masura pentru urgenta, cang legile prevad care proceduri se judeca de urgenta si cu precadere, si acestea nu sunt nici pe departe doar plasamentul si suspendarea provizorie a exec. silite.
Sunt multe de spus pro si contra despre sistemul asta, dar tot nu sunt de acord cu forma de protest.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat
Intr-un birou de 3 mp nu incap 4 imprimante decta daca lipseste biroul cu desavarsire!
Pe mine ma deranjeaza numarul mic de angajati, atat la persxonalul auxiliar, dar si numarul magistratilor. Numarul mare de dosare... Nu cred ca o imprimanta sau 3 in minus ar duce la un numar mai mare la personal... in fiecare luna.

Da, salariile scadeau pe legea noua si de aia au vrut mentinerea lor macar la nivel actual. Nu e normal ca un judecator sa se gandeasca de unde-si plateste rata si sa dea solutii impotriva bancilor doar pentru ca... a ajuns sa le urasca!
E normal sa aiba o securitate financiara care sa-i permita sa se gandeasca la ce spun justitiabilii.

J H, drepturile castigate, independenta justitiei... nu cunosc amanunte.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Ei, in sfarsit nu ma mai simt singura cand discut despre protestul magistratilor.

De ce ar spune cineva ceva despre subfinantarea sistemului, justitia este domeniul care trebuie lasat sa "cada" ca sa aiba unii spre cine arata cu degetul. Ca sa nu vedem ce se intampla in ograda lor si care ne afecteaza in mod direct buzunarul din ce in ce mai gol.

Puterea judecatoreasca este singura putere in stat care are contact direct cu noi toti, spre deosebire de puterea legislativa si de puterea executiva, care isi permit luxul sa ia decizii care nu au legatura cu realitatea. Caci realitatea cade greu la stomacul multora!

Cat despre birourile de 20-30 de mp in care ar sta judecatorii de la tribunale si de la curti de apel, situatia nu sta deloc asa in Bucuresti. In vara aceasta am primit zeci de hotarari judecatoresti ilizibile pentru ca instantele nu au toner (ma rog, imprimantele instantelor). Maruntisuri, nu-i asa, dar ele reflecta cu acuratete "sprijinul" dat de Ministerul Justitiei pentru imbunatatirea calitatii actului de justitie.

Pentru mine este evident "sprijinul" pe care il primeste puterea judecatoreasca de la celelalte doua puteri, motiv pentru care sustin protestul magistratilor exact cum spune Liliana, pana la Luna si-napoi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)