avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Salut! Daca imi dau demisia fara preaviz,in cate zile este obligat angajatorul sa imi dea demisia de incetare a cim si nota de lichidare...mie imi trebuie in 3 zile lucratoare pt a ma angaja in alta parte.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 8 Septembrie 2017
1. HG 500/2011
art.8
....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.

(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul.
.....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
......


Codul Muncii
art.34
...
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
....

2. Prin urmare, nici Codul Muncii si nici HG 500/2011 nu prevad un anumit termen pentru comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.

3. Nota/Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, chiar si in situatia eliberarii noteti de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen eliberare acte incetare contract de munca bss bss Va salut. Numele meu este Silviu, am 42 de ani, pana la data de 01.11.2016 am lucrat la o mare multinationala care produce bauturi racoritoare si as avea ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract de munca elizabetsareh elizabetsareh Buna seara. As dori sa stiu de unde imi pot lua o decizie de incetarea a contractului de munca. Firma la care am fost angajata nu mai are activitate. Firma nu ... (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)