avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... OUG vs. lege
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

OUG vs. lege

O lege promulgata de Presedintele Romaniei este publicata in Monitorul Oficial la o anumita data, aceasta lege intra sub incidenta unei OUG emisa intre data publicarii legii si data intrarii ei in vigoare? (pe scurt ... in termenul de 3 zile de la publicare pana la intrarea in vigoare a unei legi , o OUG emisa in acel interval de 3 zile are efect asupra legii respective?)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 17:27, 12 Februarie 2017
Nu cred ca ati formulat prea bine intrebarea.

Ideea cu ordonantele este ca acestea isi produc efecte intre data la care au intrat in vigoare si pana la intrarea in vigoare a legii de modificare/respingere a ordonantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoare a unei norme vika vika Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sa zicem ca in Monitorul Oficial de azi este publicata o lege,o ordonanta,o norma metodologica....etc.Ma ... (vezi toată discuția)
Punctul 26 din ordonanța nr.1/2022 se aplică la 90 de zile ... Legendarul11 Legendarul11 Punctul 26 din ordonanța nr.1/2022 se aplică la 90 de zile de la publicarea în monitorul oficial? (vezi toată discuția)
Buna seara. am o intrebare legata de principiul de aplicare al ... mdhritcu mdhritcu Buna seara. Am o intrebare legata de principiul de aplicare al legilor. OUG 27/2022 specifica in text ca perioada sa de aplicare este ... (vezi toată discuția)