avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva cabinet avocatura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva cabinet avocatura

BUNA ZIUA.AM O RUGAMINTE LA DUMNEAVOASTRA DACA PUTETI SA MA LAMURITI .STIU CA O SOCIETATE POATE DEVENI PLATITOR DE TVA DACA DEPASESTE PLAFONUL DE 35.000 DE EURO.ITREBAREA MEA AR FI URMATOAREA: LA CABINETELE DE AVOCATURA PENTRU A DEVENI PLATITORI DE TVA TREBUIE SA AJUNCI LA PLAFONUL DE 35.000 DE EURO INTR-UN AN SAU IN TREI LUNI?????ADICA DACA EU CA AVOCAT REALIZEZ VENITURI INTR-O LUNA DE 10.000 E IN ALTA DE 5.000 E IN ALTA 10.000E.MA INREGISTREZ PLATITOR DE TVA ATUNCI??????????? SAU MA INREGISTREZ LA SFARSITUL ANULUI???????????
Cel mai recent răspuns: donya , utilizator 12:43, 11 Septembrie 2009
Inregistrarea ca si platitor de TVA se face in luna imediat urmatoare lunei in care a-ti atins plafonul respectiv.
Va rog sa evitati scrierea cu majuscule. Daca dvs. puteti citi textul pe care l-ati scris, va dam premiu. :) In general, in internet, dat fiind ca nu ne vedem unii pe altii la fata, se considera ca scrierea cu majuscule este echivalenta urlatului din viata reala.

Multumesc anticipat.
Art 152 din Cf alin 6
Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire în decursul unui an calendaristic, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii sau depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrat în scopuri de taxă, conform art. 153.
Nu uitati, ca valoarea de 35000 eur se calculeaza la cursul de la data aderarii(31.dec2007).
rectific,scuzati 31 dec 2006

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva PUFACONT PUFACONT In luna octombrie am ajuns la suma pentru care trebuie sa devin platitor de tva cum ma inregistrez la finante care este procedura, modificarea dec. vector ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva acuarm acuarm Sunt intreprindere individuala infiintata in 02.09.2009.La 31 dec. 2009 am realizat o cifra de afaceri de 121.300 ron. Cand ar trebui sa devin platitor de TVA? ... (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)