avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dare in plata dupa executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

dare in plata dupa executare silita

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti, caci, in lumina ultimelor modificari, nu mai inteleg.
Am avut un credit de nevoi personale in franci elvetieni, garantat cu ipoteca asupra apartamentului. Nu am mai putut plati ratele (dupa taierea salariilor din 2010) si apartamentul a fost vandut la licitatie de catre banca in noiembrie 2011.
Actualmente am poprire pe salariu, caci valoarea de vanzare a apartamentului nu a acoperit valoarea creditului.Si am inteles de la banca faptul ca se calculeaza dobanda la sold pana se achita.In multi ani de aici incolo!
As vrea sa stiu daca pentru cei in situatia mea mai exista posibilitatea darii in plata pentru suma ramasa dupa vanzarea imobilului, asa cum stipula legea la data aparitiei ei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 18:52, 14 Februarie 2017
Daca apartamentul s-a vandut la licitatie, nu mai aveti ce da in plata.
Multumesc pentru raspuns. Dar Legea darii in plata stipula, in forma sa initiala ,ca pot face notificare bancii si pentru stingerea restului de datorie ramasa dupa vanzarea apartamentului.
Dupa noile hotarari ale CCR nu mai inteleg daca mai pot sau nu sa fac notificare pentru suma ramasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa imi dati niste informatii suplimentare, fata de textul legii, si anume: Eu am fost executata silit de catre banca, in august ... (vezi toată discuția)
Darea in plata pentru persoanele deja executate Cracher17 Cracher17 Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar in franci elvețieni. Rata nu am putut sa o mai plătesc iar apartamentul ipotecat a fost vândut! Am rămas ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)