cazacioc a scris:
Eu nu sunt de acord cu ideea de reprezentare de catre consilierul juridic a unei persoane juridice in baza unei procuri notariale.
In primul rand in acea procura nu s-ar putea mentiona calitatea de consilier juridic.
Am in vedere prevederile art .69 din CPC, mai ales al.4, citez:
"Daca mandatul esate dat altei persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezinta partea"
Ori legea care reglementeaza exercitarea profesiei de consilier juridic este Legea 514/2003 in care se precizeaza clar, consilierul juridic este numit sau angajat al entitatii juridice.
Poti sa dai procura de reprezentare unui consilier juridic (care nu este angajat)dar in calitate de persoana fizica nu ca si consilier juridic si atunci concluziile vor fi puse de un avocat.
Practic in instanta exista urmatoarea situatie autentica.
O societate comerciala a apelat la serviciile unui BIROU DE ACTIVITATI JURIDICE iar consilierul juridic care probabil este si asociat unic a venit in instanta cu o "imputernicire reprezentare juridica" spre a reprezenta respectiva
societate.
Instanta a pus sub semnul intrebarii acest gen de repreyentare iar partea adversa, primaria prin consilierul juridic, functionar public, a ridicat o exceptie privind asupra acestei imputerniciri. Instanta a dat termen pentru a se pronunta asupra exceptiei.
Consilierul juridic cu Biroul de Activitati juridice a fost foarte nervos si a depus o reclamatie impotriva consilierului juridic al primariei la CCJuridici care urmeaza sa analizeze plangerea.
Intrebarea e cum e posibil asa ceva ?