avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Depunere declaratie 010
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Depunere declaratie 010

buna ziua,
trebuie sa depun declaratia 010 pentru ca firma se incadreaza acum ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor. am incercat azi sa depun declaratia 010 si mi s-a spus ca avand cifra de afaceri sub 100.000 eur trebuie sa trec si la plata TVA trimestrial (pana acum plateam lunar) si deci am intarziat, termenul fiind 16.01.2017. nu conteaza faptul ca ultimul import intracomunitar a fost facut in noiembrie 2015, adica nu se tine seama de importurile intracomunitare pe ultimii doi ani? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:57, 14 Februarie 2017
Este cum spuneti daca in 2016 ati fi trecut de la trim la lunar din acest motiv al achiz intracom de bunuri si ati fi pastrat lunar 2016+2017.

CF:
ART. 322 - Perioada fiscală

(7) Prin excepție de la prevederile alin. (2) - (6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:

a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în această primă lună a respectivului trimestru;

b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligația depunerii unui decont de taxă conform art. 323 alin. (1);

c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.

(8) Persoana impozabilă care potrivit alin. (7) este obligată să își schimbe perioada fiscală trebuie să depună o declarație de mențiuni la organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziției intracomunitare care generează această obligație, și va utiliza ca perioadă fiscală luna calendaristică pentru anul curent și pentru anul următor. Dacă în cursul anului următor nu efectuează nicio achiziție intracomunitară de bunuri, persoana respectivă va reveni conform alin. (1) la trimestrul calendaristic drept perioadă fiscală. în acest sens va trebui să depună declarația de mențiuni prevăzută la alin. (6).


Trebuia sa depuneti 094 pana la 25.01.2017.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare roi teo.madalina teo.madalina M-am inregistrat in luna octombrie in ROI,intrucat urma sa fac o achizitie intracomunitara, dar ulterior nu s-a mai efectuat. La finante nu am depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 trimestrial in loc de lunar Inter2001 Inter2001 Cineva are idee ce se intampla daca declaratia 300 a fost depusa de catre o PFA trimestrial si nu lunar asa cum prevede legea, in ultumul an? Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Modificare vector fiscal la import masina ue? lylyan lylyan Buna ziua O societate(micro) - cu depunere TVA trimestrial, a cumparat in sept. un autoturism din Germania - amandoua sunt inreg in ROI. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)