avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA SA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA SA

Buna ziua,

O societate pe actiuni a intrant in insolventa in ianuarie 2016 , In februarie 2017 a venit control de fond de la ANAF si controleaza 2011-2016. Intrebarile mele sunt:
1 controlul de la ANAF nu trebuia sa fie in 60 zile de la intrarea in insolventa?
2 Controlul de fond nu se face pe ultimii 5 anii ,adica 2012,2013,2014,2015,2016 daca au venit in februarie 2017 in control? De ce controleaza si anul 2011?
Va multumesc pentru atentie si raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ELY63 , utilizator 18:29, 14 Februarie 2017
Buna ziua,

1. ANAF are voie sa vine oricand pana la radierea societatii sa faca un control de fond cu privire la activitatea societatii, mai ales daca s-a constat in cadrul procedurii ca exista probleme privind modalitatea de tinere a contabilitatii.
2. Controlul se face pe ultimii 5 ani, insa trebuie sa aveti in vedere ca obligatiile fiscale aferente anului 2011 sunt scadente in anul urmator (2012), astfel incat controlul de la ANAF privind contabilitatea din 2011 se incadreaza in limitele legii.
alexandravasile a scris:

Buna ziua,

1. ANAF are voie sa vine oricand pana la radierea societatii sa faca un control de fond cu privire la activitatea societatii, mai ales daca s-a constat in cadrul procedurii ca exista probleme privind modalitatea de tinere a contabilitatii.
2. Controlul se face pe ultimii 5 ani, insa trebuie sa aveti in vedere ca obligatiile fiscale aferente anului 2011 sunt scadente in anul urmator (2012), astfel incat controlul de la ANAF privind contabilitatea din 2011 se incadreaza in limitele legii.

Dar nu trebuia sa faca controlul in 60 zile adica pana la 31 martie 2016?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control privind recuperarea de tva de la pfa. Michi2475 Michi2475 Buna ziua. Am avut un PFA pe perioada 2016-2017. cu TVA și declarație la norma de venit pe care am făcut export cu recuperare de TVA . La data închiderii ... (vezi toată discuția)
Control din partea anaf asupra unei societati radiate pantazi pantazi Salutare tuturor membrilor acestui forum. As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)