avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raportari substante chimice periculoase
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raportari substante chimice periculoase

Buna seara tuturor!

Va solicit si eu ajutorul in urmatoarea speta:
O societate comerciala achizitioneaza substante chimice exclusiv de pe piata interna si le amesteca pt a produce vopseluri si detergenti.
Ce raportari privind substantele chimice trebuie sa intocmeasca si catre ce autoritati?
Mentiuni: detine autorizatie de mediu, dar sunt mentionate doar raportari privind gestiunea deseurilor si ambalajele. Am verificat si nu se incadreaza pe procedura REACH - cei de acolo au transmis ca este vorba de "utilizator din aval" si trebuie sa intocmeasca raportari conform solicitarilor APM. A fost inregistrata solicitare in SIM, dar nu s-a aprobat nimic pana in prezent.

Va multumesc anticipat!
Nicoleta M.
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 19:57, 2 Martie 2017
Trebuie raportat la ITM ca se lucrează cu substanțe cu caracter periculos, e bine de avut un contract cu o societate autorizată sa elimine deșeuri cu caracter periculos.
Daca produsele fabricate au in MSDS si fraze de risc care conduc la etichetarea cu N (vezi CLP/GHS) aveți obligația de a plăti 0 taxa de mediu de 2% din valoarea produselor cu caracter periculos puse pe piața si, de asemenea taxa de mediu de 2 lei/kg pt ambalaje daca nu aveți contract de preluare obligații reciclare cu un operator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje 2015P 2015P Lucrez intr-o companie nationala, cu activitate in industia chimica. Am separat ca, in urma aparitiei legi 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ... (vezi toată discuția)
Administratia fondului pentru mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri in legatura realizarea declaratiilor catre Administratia Fondului pentru Mediu : 1. Un importator de vopsele ( care ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pentru deseuri din ambalaje loremaria loremaria Suntem o firma care comercializam materiale de constructii si am vrut sa stim daca trebuie sa platim o taxa de mediu pentru deseurile din ambalaje sau putem sa ... (vezi toată discuția)