avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe trotuar

Buna ziua...In lipsa locurilor de parcare in oras,de aproximativ 7 ani imi parchez masina pe trotuar,bineinteles fara a stinjeni circulatia pietonala(in fiecare saptamina trece pe trotuar,pe linga mine un ditai camionul cu marfa pt. un magazin din zona).Toate bune...Am fost chemat pe la comunitari ,insa le-am spus frumos ca nu am unde sa o duc si daca ei gasesc o solutie de a-mi parca masina in alt loc...eu sint de acord...bineinteles ca a murit toata treaba de batrinete,adica nu m-au mai deranjat...Insa de citeva zile pe stilpul de linga masina mea s-a montat o ...statie de autobuz....:(...Deci ...pe marginea dinspre strada e parcata masina mea,de la masina pina la spatiul verde este totuar de cca.4-5 m,insa am statia aceea....Eu zic ca...pe potentialii calatori care folosesc acea linie de autobuz nu i-ar deranja caci loc e berechet,insa legal...???...Imi poate da cineva un raspuns?
Cel mai recent răspuns: gamet , utilizator 13:30, 14 Septembrie 2009
da, oricine va poate da un raspuns...:) toate bune si frumoase, dar nu este legal sa parcati in acel loc.Oricum, pana nu va reclama cineva sau nu trece politia si sesizeaza stationarea, totul e o.k, dupa...#-o
Este interzis sa parcati in statia de autobuz...indiferent cine ar fi de acord si cine nu! Ca sa nu riscati vreo amenda sau chiar sa vi se ridice masina (si sa apelati iar la sfaturile noastre), incercati sa gasiti alta solutie. Unii isi parcheaza masina la distanta mare fata de locuinta sau birou...deci, puteti si dvs.!
Fara nicio urma de indoiala,fata de "instalarea"statiei de autobuz,va aflati in ilegalitate,astfel cum este prevazuta in Codul Rutier,dar nu ma pot abtine sa nu comentez ca aceasta este printre cele mai importante activitati desfasurate de o Politie Comunitara,incapabila de mai mult si platita de contribuabili pentru a face mai nimic in afara de paza ratelor din Cismigiu si paza cainilor care isi fac nevoile prin parcuri.Inca o institutie importanta in democratia romaneasca...
Multumesc pt. raspunsuri...Chiar brava politie romana isi parcheaza masina cu radarul tot in acea zona...la aproximativ 50 m de a mea...Nu mi-au zis nimic pina acum,insa...preventiv...
stan petru-radu a scris:

Este interzis sa parcati in statia de autobuz...indiferent cine ar fi de acord si cine nu! Ca sa nu riscati vreo amenda sau chiar sa vi se ridice masina (si sa apelati iar la sfaturile noastre), incercati sa gasiti alta solutie. Unii isi parcheaza masina la distanta mare fata de locuinta sau birou...deci, puteti si dvs.!


Nu este nici o problema daca parchez si la 1 km....Asta le-am spus-o si comunitarilor,insa acolo unde o las,vreau sa o gasesc intreaga...Le-am spus sa faca locuri de parcare sigure si legale si o duc sau le duc unde imi spun,n-am nimic impotriva,insa parca nu mi-ar suride ideea sa o gasesc pe sticle de lapte....(cel putin)...Sa nu ma intelegeti gresit...Nu sufar de a-mi vedea masina in fata geamului...Vreau doar siguranta ei acolo unde o las...

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini langa gardul vecinului diana1106 diana1106 Bunaziua. intre mine si vecinul meu se afla o alee....iesirea lui se face pe alee, eu in schimb am 2 iesiri din curte, din fata pe strada principala pe unde e ... (vezi toată discuția)
Stationare masina in fata curtii Margareta72 Margareta72 In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot ... (vezi toată discuția)