avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe trotuar

Buna ziua...In lipsa locurilor de parcare in oras,de aproximativ 7 ani imi parchez masina pe trotuar,bineinteles fara a stinjeni circulatia pietonala(in fiecare saptamina trece pe trotuar,pe linga mine un ditai camionul cu marfa pt. un magazin din zona).Toate bune...Am fost chemat pe la comunitari ,insa le-am spus frumos ca nu am unde sa o duc si daca ei gasesc o solutie de a-mi parca masina in alt loc...eu sint de acord...bineinteles ca a murit toata treaba de batrinete,adica nu m-au mai deranjat...Insa de citeva zile pe stilpul de linga masina mea s-a montat o ...statie de autobuz....:(...Deci ...pe marginea dinspre strada e parcata masina mea,de la masina pina la spatiul verde este totuar de cca.4-5 m,insa am statia aceea....Eu zic ca...pe potentialii calatori care folosesc acea linie de autobuz nu i-ar deranja caci loc e berechet,insa legal...???...Imi poate da cineva un raspuns?
Cel mai recent răspuns: gamet , utilizator 13:30, 14 Septembrie 2009
Ca majoritatea legilor romanesti (daca nu chiar toate) Codul Rutier poate fi citit printre randuri si interpretat in mai multe feluri.
Codul Rutier prevede ca nu este permisa stationarea in statia de autobuz si nici la 25 m inainte si dupa aceasta. In codul Rutier nu este definita notiunea de statie de autobuz din punct de vedere al limitelor acesteia. Dupa parerea mea, notiunea de statie de autobuz se refera numai la partea carosabila a strazii. Ma bazez in aceasta afirmatie pe faptul ca distanta de 50 m este necesara pentru intrarea in statie, stationarea pentru coborarea si urcarea calatorilor si pentru iesirea din statie. Pentru pietoni nu este nevoie de o asemenea distanta.
Este la mintea cocosului ca autoturismul nu poate stationa pe trotuar in dreptul statiei de autobuz, langa bordura intrucat impiedica coborarea si urcarea calatorilor. Fara discutie autoturismul trebuie mutat de acolo.
Codul Rutier prevede faptul ca autovehiculele pot sa stationeze pe trotuar cu conditia asigurarii unui spatiu cu latimea de cel putin un metru pentru circulatia pietonilor. Avand in vedere ca intre autoturism si spatiul verde exista un spatiu de 4 - 5 m va sugerez sa parcati autoturismul tot pe trotuar, dar langa zona verde. In acest fel nu deranjati circulatia pietonilor si nici coborarea si urcarea calatorilor din autobuz.
Va doresc bafta, intrucat aveti nevoie. Problema se poate rezolva in modul aratat mai inainte, dar aceasta depinde foarte mult de puterea de intelegere a celor implicati.
Multumesc mult de raspunsuri...Am de unde alege acum si sa vad unde le mai aranjez acum...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini langa gardul vecinului diana1106 diana1106 Bunaziua. intre mine si vecinul meu se afla o alee....iesirea lui se face pe alee, eu in schimb am 2 iesiri din curte, din fata pe strada principala pe unde e ... (vezi toată discuția)
Stationare masina in fata curtii Margareta72 Margareta72 In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot ... (vezi toată discuția)