avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTRAREA IN LEGALITATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTRAREA IN LEGALITATE

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui teren si locuinta in sectorul 5 al capitalei dobandite prin contract vanzare cumparare, locuinta finalizata in anul 2008. Am toate utilitatile pe numele meu, platesc taxe si impozite si la teren care este intabulat si la locuinta care nu este recunoscuta teoretic.
Spuneti-mi va rog cum pot intra in legalitate, vreau sa intabulez si casa.
Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:30, 8 Februarie 2021
art. 37 din legea 7/1996 spune ca: "(1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare eliberat de autoritatea locală emitentă a autorizaţiei de construire, care să confirme că edificarea construcţiilor s-a efectuat conform autorizaţiei de construire şi că există proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, precum şi a celorlalte dispoziţii legale în materie şi a unei documentaţii cadastrale."
Asta se aplica in cazul in care autorizatia de construire si procesul verbal de receptie exista; daca nu exista - casa s-a ridicat fara autorizatie - ar trebui scoasa o autorizatie de intrare in legalitate.
Daca c-tia respecta cerintele in materie de urbanism (inaltime, retrageri, POT, CUT) - si asta nu puteti sti decat dupa obtinerea unui CU, se face o expertiza tehnica in materie si se poate obtine certificatul de atestare in baza acestuia. Apoi, intabulare. Discutati la primarie aspectul in cauza. Legal nu va mai poate amenda intrucat au trecut mai mult de 3 ani de la edificare (care trebuie demonstrata), in cazul in care primaria se "schimba la fata".
Păi de ce nu e recunoscută și locuința?
Nu ati cumparat si casa in 2008?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)