avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperare

am si eu o problema cu o firma de recuperare get back am avut un abonamnet la fostul romtelecom care nu a mai fost platit din 2012 si dosarul a ajuns pe mana recuperatorilor de 2 ani imi trimit notificari...acum cateva zile am primit o alta notificare tot de la aceeasi firma de recuperare numai ca aveam alt dosar la orange in valoare de 120 lei...datoria la orange nu este prescrisa si am zis sa o achit...am achitat-o in contul lor si i-am sunat sa le confirm plata numai ca m-au gasit si cu celalalt dosar de la romtelecom si mi-au zis ca ma dau pe mana executorului judecatoresc daca nu achit ca pot face un angajament de plata pe 10 luni rata lunara de 200 lei...eu le-am spus ca aceasta datorie este prescrisa conform decretului 167 din 10 apr 1958 iar ei au spus ca nu este prescrisa ca au trimis notificari eu le-am comunicat ca notificarile nu intrerup prescriptia iar dansii au zis ca daca ei aveau datorii prescrise nu mai trimiteau notificari,nu mai lua dosarul de la fostul romtelecom si mau intrebat ce am degand sa fac ca dosarul se afla la dep juridic si leam spus ca eu nu achit.
intrebarea mea este:NOTIFICARILE INTRERUP PRESCRIPTIA?datoria este din 2012 suntem in 2017...aceasta ar trebui sa fie prescrisa
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:05, 15 Februarie 2017
Notificările nu întrerup prescripția. Este fals ceea ce spune recuperatorul, în sensul că nu trimit notificări dacă datoriile sunt prescrise. Din contră, și-au făcut un obicei de a solicita plata unor datorii pentru care termenul de prescripție este de mult împlinit.
Chiar dacă datoria este prescrisă, plata datoriei este perfect valabilă. Așadar, dacă plătiți...este valabil plătit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta romtelecom iulichivu iulichivu Buna ziua am si eu o problema, la sfarsitul lui 2011 am facut un contract cu romtelecom pentru internet si tv, au venit mi-au adus telefon, router si au ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare razvan22 razvan22 am fost contactat la un vecin de catre get back pt o datorie la romtelecom...am sunat la ei le-am spus ca debitorul tatal meu nu mai este in deplinatatea ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie mircea1482 mircea1482 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)