avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA-DEBITOR DECEDAT
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA-DEBITOR DECEDAT

Buna ziua

Am primit la adresa o somatie din partea unui executor judecatoresc pt o suma ce o avea de achitat tatal meu.
tatal meu a decedat in aprilie 2015,iar data dosarului de ex silita este 29.12.2016
In aceasta situatie ,eu ca si mostenitor va trebui sa achit aceasta valoare sau se pot aplica dispoziitiile art 67,aln 1, Ncpc.?
cum ar trebui sa procedez in situatia mentionata?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 16:47, 16 Februarie 2017
nu pot achita valoarea.
eu sunt studenta iar mama mea nu are loc de munca
Asta nu e motiv de contestatie.
Deocamdata nu va afecteaza ca somatia i se adreseaza tatalui.
Eu as zice sa luati legatura cu creditorul si sa va intelegeti sa platiti in rate.
Bineinteles daca nu a intervenit prescriptia, daca contractul e in regula.. etc.
"Executare silita incuviintata impotriva unui debitor decedat .".. O speta similara gasiti cautand pe google sentinta civila nr.1145/2015 judecatoria Constanta.
Suma e mica si ar trebui toti mostenitorii sa o achite in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat -debitor decedat npr82 npr82 Buna ziua. Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata.. In 2009 a decedat si creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca pierd casa? creata3112 creata3112 Buna ziua Ma intereseaza daca cineva are datorii la stat si este bagat in Biroul de credit (dat la o firma recuperatoare) si intre timp mosteneste o parte ... (vezi toată discuția)
Un credit de nevoi personale se mosteneste? GeaninaC GeaninaC Bună seara, am nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin aceeași situație și/sau cineva care deține cunoștințe în ... (vezi toată discuția)