avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau bon fiscal?

Buna ziua,

O societate vinde uneori (o data pe luna, de exemplu) deseuri catre PF neautorizate, activitatea se bazeaza pe vanzarea catre PJ. Am taiat factura fiscala si chitanta. Este in regula? Sau trebuie sa achizitionez casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 10:54, 21 Februarie 2017
Buna ziua!

Poate dati cateva detalii....despre ce deseuri este vorba si de unde provin?
Legislatia prevede achizitia de casa de marcat pentru vanzarea de bunuri/ servici catre PF. Exista, intr-adevar, o exceptie referitoare la servicii/ vanzari ocazionale, dar nu este specificata o definitie a termenului "ocazional", depinde de interpretare....
S-ar putea sa aveti, in schimb, probleme legate de gestionarea deseurilor daca vindeti deseuri catre persoane fizice, de aceea ar fi utile cateva detalii despre tipul si originea lor...

N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil - bon fiscal alex.basica alex.basica Buna ziua! Sunt PJ cu activitate principala servicii de frumusetare. Am construit un imobil si vreau sa inchei antecontracte cu PF in baza carora sa incasez ... (vezi toată discuția)
Vanzare ocazionala in targ - inregistrare rolex rolex In masura 141 am in proiect obligatia vanzarii unui vitel. Cum nu pot gasi o firma care sa cumpere vitelul si sa intocmesc o factura sunt nevoit a=l vinde pe ... (vezi toată discuția)
Utilizare casa de marcat STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Desi am studiat legile referitoare la casele de marcat nu am gasit nimic referitor la urmatorul caz: O sicietate construieste in regie proprie un ... (vezi toată discuția)