avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie cu copil minor

Fiica mea, locuieste si munceste in Republica Turca a Ciprului de nord. Este casatorita si are un copil de 13 luni. In primavara, ar dori sa trimita copilul, impreuna cu bunica, in Romania, pentru o perioada nedeterminata. Copilul,are act de identitate si pasaport, emise de ambasada Romaniei din Nicosia. Exista vreun motiv legal pentru ca aceasta calatorie sa nu fie posibila?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:18, 19 Februarie 2017
Buna,
Dc copilul are cetatenie romana si pasaport romanesc,nu e nicio problema la intrarea in tara doar cu unul din parinti.Problema e dc se iese din tara cu unul din parinti.Atunci trebuie procura.
Eu am venit din scotia cu fiul
Exista vreun motiv legal pentru ca aceasta calatorie sa nu fie posibila?


Nu . Poate veni cu bunica in tara. Daca se va intoarce bunica cu el, are nevoie de acordul ambilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Procura pentru pasaport minor ginaolimpia ginaolimpia Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)