avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea cesionata bancii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea cesionata bancii

sunt persoana juridica iar banca în calitate de contractant a făcut o asigurare pe total imobile fără ca noi sa fim consultați. s-a produs un incendiu la un imobil, iar în acea noapte am constatat ca acela nu era în anexa din asigurare..la 2 zile am fost chemata la banca și mi sa spus ca societatea de asigurări. i-și asuma greșeală și au schimbat anexa poliței introducând acea clădire dar au scos altele.menționez ca suntem în desfășurarea unui proiect pe fonduri europene iar pentru linia de credit acordata de banca toate imobilele sunt garanții în contract și noi știam ca ele sunt asigurate..ne aflam în situația ca noi nu am încheiat încă acest proiect,iar după 6 luni am primit o suma modica de la asigurare pe care banca ne-a blocate deși nu avem nimic restant.acea clădire nu făcea parte din proiect era doar garanție. ce putem face în aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 15:52, 23 Februarie 2017
Buna ziua,

Verificati contractul pe care il aveti cu banca. Banca pana la urma ce calitate are: intermediar pentru incheierea asigurarii, contractant (achita prime de asigurare in numele dvs.), beneficiar al asigurarii?

Toate 3 la un loc, poate suna a conflict de interese.

Dvs. ati semnat polita de asigurare? Ati verificat Anexa?

Daca despagubirea a fost achitata de asigurator in contul bancii, creditul/ ratele au fost diminuate? Ce prevede contractul de imprumut in astfel de cazuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare pentru credit ipotecar cristina adriana cristina adriana Buna ziua, Ma intereseaza daca polita de asigurare in cazul creditului ipotecar se poate incheia doar cu banca unde s-a contractat creditul si daca se poate ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil cumparat prin prima casa 2- scenarii przybilla przybilla Buna! Am cateva dileme legate de asigurarea imobilului cumparat prin Prima Casa. Dupa cum stim, acest program obliga cumparatorul sa asigure locuinta impotriva ... (vezi toată discuția)