avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului pentru al 2-lea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului pentru al 2-lea bebelus.


Buna ziua,

Sunt Claudiu si am acasa 2 baietei.Problema pe care o am se datoreaza faptului ca al 2-lea copil s-a nascut dupa doar 1 an si 4 luni de la nasterea primului baiat,iar la Primarie mi s-a spus ca nu vom primi decat 2 alocatii pentru copii si nu si doua indemnizatii!
Vreau sa va intreb:este legal? Deoarece stiu ca actualmente legea a fost modificata pentru sarcinile multiple(cu gemeni,tripleti,etc.),dar nu se iau in considerare sarcinile succesive,ca in cazul nostru? Fiindca mi s-ar parea corect ca sa beneficiem si de indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil,timp de 7 luni,din luna mai,luna lui de nastere,pana in luna decembrie,cand cel mare face 2 ani.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns competent.
Va multumesc frumos.

Claudiu Ionica.

claudiuionica@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:44, 12 Septembrie 2009
Din pacate, pana la momentul actual, nu aveti cadru legal pentru a beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al 2-lea copil, simultan cu cel dintai.
Prin Legea nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, s-a stabilit majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului cu suma de 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
Probabil ca va urma reglementarea legala a situatiilor similare cu cea in care sunteti dvs.:)
Vedeti mai multe detalii, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Acest subiect s-a mai discutat aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Eu spun ca ati avea sanse in contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere gemeni elena_79 elena_79 Am o prietena care are gemeni de aproape 2 ani,in octombrie vor implini aceasta varsta.Ea a auzit k s-a dat sau k s-ar da o lege in care ambii copii vor primi ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii iiancu.corina iiancu.corina Din septembrie pentru gemeni se vor primi 2 indemnizatii? (vezi toată discuția)