avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reincadrare in munca pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reincadrare in munca pensionar

Buna. Sunt cadru militar in rezerva. Am trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu anticipata partiala, conform art. 18, lit. b) din Legea 223/ 2015 privind Pensiile militare de stat. Timp de 20 de ani am servit patria. Acum, din cauza unor probleme de sanatate, nu am mai corespuns rigorilor impuse de sistemul militar... :( Mentionez ca NU BENEFICIEZ DE PENSIE DE BOALA/ INVALIDITATE
Intrebarea mea este:
In conformitate cu legislatia romana, mai am dreptul sa ma angajez la o alta firma? (banuiesc ca in sistemul de stat nu mai pot, dar as dori sa ma angajez la o firma privata)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 1 Martie 2017
Dumneavoastră spuneți asa... Toți cei de la Forțele de munca pe care i-am întrebat spun ca nu este prevazuta excepție în Legea 263/ 2010, și, ca urmare, nu pot sa ma angajez... :(
Ce am de făcut??? Ce se poate face?
Nu vad legatura cu Legea 263/2010, atat timp cat dvs sunteti pensionat in baza Legii nr. 223/2015.

Intrebati la CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice
[ link extern ]

sau

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipat parțială RDoru RDoru Bună . Am fost cadru militar, în urmă cu trei ani am fost declarat apt limitat, și pensionat anticipat parțial. Menționez că pe decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipat partial dorutliliana dorutliliana Buna seara!Am iesit la pensie anticipat partial la varsta de 43 ani,dupa ce am activat 22 ani si 10 luni in MAI,conform legii 223\2015.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)