avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema tata fiica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema tata fiica

Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau casatoriti inainte de a cumpara casa.
Mama a decedat in anul 1996 cand eu aveam varsta de 10 ani.
In prezent tatal meu doreste sa vanda acest apartament insa eu ma opun acestui lucru.El doreste sa isi ia partea lui sa plece cu o alta femeie cu care intentioneaza sa isi ia o garsoniera separat si mie sa imi dea restul.
As dori sa stiu ce parte din acest apartment imi revine mie si daca il poate vinde fara acceptul meu.
Mentionez ca sunt unicul copil si in prezent am varsta de 22 ani.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:57, 15 Septembrie 2009
apartamentul nu se vinde fara acordul d-tra.intrebarea este daca tu esti si copilul lui.pentru ca altfel este cotitate care iti revine ca mostenitoare.
Carmenmur, nu are nicio relevanta daca user-ul este si fiica sotului mamei decedate, coproprietar al bunului imobil deoarece user-ul nu poate fi acum mostenitoarea tatalui care este in viata si care, in timpul vietii, poate face ce doreste cu averea sa. Daca in cazul mortii sotului mamei user-ului, acesta nu va lasa nicio avere pentru ca a instrainat-o in timpul vietii sale, pot fi si 10 mostenitori legali sau testamentari, ca tot nu vor dobandi nimic. ;)
trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama dvs .
daca tatal dvs nu doreste dezbaterea succesiunii va trebui sa va adresati instantei d ejudecata cu o actiune avand ca obiect partajul judiciar si iesirea din indiviziune .

daca sunteti de acord amandoi , puteti rezolva aceste probleme la notariatul, in a carui raza teritoriala si-a avut ultimul domiciliu mama dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Soțul meu este moștenitor a 3/8 dintr-un apartament prin taxă ... Emilia Cirstea Emilia Cirstea Soțul meu este moștenitor a 3/8 dintr-un apartament prin taxă de succesune in urma tatalui rămânând moștenitori el si mama lui, sora lui și fratele au ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)