avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de judecata

am fost dat in judecata de asoc de proprietari si am pierdut dar citez;
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea precizată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari Bloc 2, în contradictoriu cu pârâtul Laurenţiu Toma. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 726.94 lei din care 123.04 lei reprezintă cote de întreţinere aferente lunii septembrie 2016, 325 lei reprezintă fond special aferent perioadei februarie 2016-septembrie 2016, iar 278.90 lei reprezintă fond de penalizări aferent perioadei octombrie 2015-septembrie 2016. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.02.2017.
Document: Hotarâre  610/2017  15.02.2017

DAR IN LUNA NOIEMBRIE MI-AU FOST INTRODUSI 107 RON IN INTRETINERE CA FIIND COMISIONUL FIRMEI DE RECUPERARE CARE S-A OCUPAT,ACESTI BANI NU REPREZINTA CHELTUIELI DE JUDECATA?
daca da ar trebui sa fie scosi de acolo...va rog astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:05, 24 Martie 2017
Buna ziua
Pentru ca subiectul este cheltuieli de judecata , am si eu o intrebare :
- Asociatia de proprietari a pierdut procesul in instanta ( a sosit si hotararea ) si acum este obligata sa plateasca acele cheltuieli , mentionez faptul ca acest lucru nu trebuia sa se intample intrucat Legea nr.230/2007 este foarte clara cu articolul 10, si este o suma destul de frumusica - 5500 lei , pot eu care am castigat procesul sa nu fiu de acord cu suma care v a reveni apartamentului in acest caz ? adica refuz sa platesc inrtucat vinovati sunt altii , sunt obligat sa platesc ?
Multumesc
eugarizan a scris:

inrtucat vinovati sunt altii , sunt obligat sa platesc ?

In hotarare sunt precizati vinovatii?
Cel care pierde plateste. Daca asociatia este reclamantul atunci plateste asociatia, adica toti proprietarii membri sau nemembri. Pentru a fi scutit de plata cotei ce va revine trebuie sa dati asoc in judecata, asta in cazul in care CEx nu decide sa va scuteasca avand in vedere ca trebuie sa va plateasca cheltuielile de judecata.
5500 lei cheltuieli de judecata?
Poate au fost expertize, avocat vedeta tv, mai multe infatisari, etc..
Sa o luam pe rand :
1. Asociatia a fost parata si subsemnatul reclamantul , motivul ; refuzul de a prezenta unele documente solicitate in baza Legii nr. 230 / 2007 art . 10 , printre documente se regasesc si contractele de munca ale angajatiilor ( cu aproximativ 2 ani solicitam o parere daca am dreptul sa consult aceste contracte ) .
2 . Cei 5500 lei reprezinta onorariu avocat reclamant si onorariu parata si unele taxe , vi se pare o suma mare pentru ca in prima instanta , pe fond au pierdut si nu sau mutumit , au facut apel si uite asa s a ajuns la respectiva suma .
Aceasta suma putea fi mai mare daca avocatul care m a reprezentat nu solicita mai mult fiind modest .
In concluzie , nu sau multumit cu fondul si au mers la apel ( recurs ) unde au crezut ca vor avea sanse de castig , dar cum legea este foarte clara si ei sunt niste " priceputi " , intreb iarasi :
- Cine este de vina in situatia descrisa ? tinand cont ca au fost " avertizati " ca nu au nicio sansa .
Pentru ca am fost " provocat " sa va mai spun alta " poveste "
- In anul 2015 spre sfarsit au fost amendati de ITM in urma unui control si au fost gasiti in neregula cu o conventie civila in loc de contract de munca pentru un administrator care a fost plecat in strainatate pentru 6 luni si au angajat acea persoana cu conventie civila pentu 6 luni .
Avenit ITM - ul au incheiat proces verbal si amenda de 10000 lei , au facut recurs , l au castigat dar a facut apel si ITM - ul , a castigat tot asociatia , dar au pierdut onorariu avocatului vreo 2500 lei , adica nu li se plateste cheltuieli de judecata .
Procesul s a terminat acum o luna de zile , mai adaugati si acesta suma si unde se ajunge .
De ce ? pentru ca asa cum am spus , niste " priceputi " cunosc asa de bine legea si atunci de ce sa platesc eu locatar " prostia " unorara ?
Stiu o sa se spuna , schimbati incompetenta , dar pana atunci iarasi revin la intrebare :
De ce sa platesc eu locatar cand te am si avertizat ca nu este bine ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Ce se poate face când președintele asociației dă proprietarii în judecată discreționar? lauriancului lauriancului am fost actionat in judecata de asoc dar cererea a fost respinsa deoarece nu eram eu proprietarul ci sotia ,dar a fost incluse in luna sept inaintea cererii o ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu? dana_m76 dana_m76 Buna seara, revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte ... (vezi toată discuția)