avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de judecata

am fost dat in judecata de asoc de proprietari si am pierdut dar citez;
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea precizată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari Bloc 2, în contradictoriu cu pârâtul Laurenţiu Toma. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 726.94 lei din care 123.04 lei reprezintă cote de întreţinere aferente lunii septembrie 2016, 325 lei reprezintă fond special aferent perioadei februarie 2016-septembrie 2016, iar 278.90 lei reprezintă fond de penalizări aferent perioadei octombrie 2015-septembrie 2016. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.02.2017.
Document: Hotarâre  610/2017  15.02.2017

DAR IN LUNA NOIEMBRIE MI-AU FOST INTRODUSI 107 RON IN INTRETINERE CA FIIND COMISIONUL FIRMEI DE RECUPERARE CARE S-A OCUPAT,ACESTI BANI NU REPREZINTA CHELTUIELI DE JUDECATA?
daca da ar trebui sa fie scosi de acolo...va rog astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:05, 24 Martie 2017
Era de la sine inteles ca vor pierde atata timp cat nu au respectat prevederile legale.

Ar intelege si ceilalti proprietari cine este raspunzator daca ar cunoaste motivatia hotararii judecatoresti de admitere a plangerii impotriva asociatiei si de respingere a apelului.

Cum asociatia este parata iar plangerea priveste nerespectarea prevederilor legale de presedintele care a refuzat prezentarea documentelor privind activitatea asociatiei este evident ca acesta este raspunzator alaturi de ceilalti membri din CEx de plata cheltuielilor de judecata deoarece au cauzat un prejudiciu proprietarilor prin nerespectarea legii.(Art. 30-L230/2007
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;)

Proprietarii au dreptul sa refuze repartizarea cheltuielilor de judecata in lista de plata si se pot indrepta impotriva celor din CEx ptr prejudiciul cauzat.
buna ziua,chiar nu mai stiu ce sa fac avand in vedere ca sunt obligat sa platesc comisionul firmei de recuperare cu toate ca nu am fost obligat la chelt de judecata de judecator..cei de la firma de recuperare spun ca acesti bani reprezinta comision din sumele recuperate de ei si nu cheltuieli de judecata...au ctr cu asoc de proprietari ca sa primeasca comision la sumele recuperate,va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac
Daca au contract cu asociatia, sa le dea asociatia, nu dv.
Comisionul lor de succes se scade din ce bani obtine asociatia in cadrul procesului in instanta de la dv.

Asa ca eu zic sa nu platiti nimic si sa-i reclamati pentru hartuire.
mai exact ce ar trebui sa fac?unde sa ii reclam?credeti-ma ca nu am avut astfel de probleme pana acum,si de fapt eu mi-am platit toate cheltuielile apartamentului ei m-au dat in judecata pt un fond de recuperare creante care nu am vrut sa il platesc si la care s-au adaugat dobanzi
Revin asupra faptului cum Asociatia a pierdut procesul in instanta si a trebuit sa plateasca onorariul avocatului si de unde trebuia sa l plateasca ? pai prin impovararea proprietarilor , ori acest lucru nu s a intamplat si avand fond din chirii au " apelat " acolo pentru ca erau acei bani si nu aveau ce face cu ei si pentru a nu se afla " isprava " care au facut o
- Intrebare :
Tinand cont ca legea este foarte clara ( vezi art .24 alin 6 ) si cum dumnealor nu tin cont de lege , cum pot sa ii determin sa intre in legalitate si / sau unde sa ma mai adresez .
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face când președintele asociației dă proprietarii în judecată discreționar? lauriancului lauriancului am fost actionat in judecata de asoc dar cererea a fost respinsa deoarece nu eram eu proprietarul ci sotia ,dar a fost incluse in luna sept inaintea cererii o ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu? dana_m76 dana_m76 Buna seara, revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte ... (vezi toată discuția)