avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre constructie si gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre constructie si gard

Buna ziua, nu gasesc nici in legea 50/1991 reactualizata 2016 , nici in alta lege ca distanta obligatorie intre casa ce urmeaza a fi construita si limita de proprietate trebuie sa fie de 3 m. Art 116 din codul civil zice 60 cm.
angajatul primariei de la serviciul urbanism imi spune asa: distanta intre casa si gard catre orice vecinatate, chiar si catre strada trebuie sa fie obligatoriu 3m. Acelasi om spune ca un act notarial intre mine si vecini in care mi se da dreptul sa construiesc la 1 m de gard , nu imi va fi luat in considerare. Acest om e rau intentionat sau nu citesc eu legea care trebuie?
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
ciprianboaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 16:48, 2 Octombrie 2019
În codul civil se prevede distanta de 60cm.între construcția casei și gard,dar atenție!Distanța trebuie respectată între marginea streașinei și gard.Așa se interpretează!.
Sau reglementarile urbanistice ale zonei prevad distantele pe care vi le spune domnul de la Primarie.Intrebati -l si daca este asa, cereti-i sa va dea PUZ -ul zonei, etc
Așa am crezut și eu, dar junele de la primăria unde am casa de vacanță interpretează că de la zidul casei, nu de la streasină. Cum îl conving că de la streașină? Scrie undeva negru pe alb? Altfel nu am nicio șansă să-l conving...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii avril_dor avril_dor Buna ziua. PUZ ul din comuna Miroslava-Iasi spune ca orice casa se va construi la 3 m de gardul vecinului. Noi am avut proiect la 2 m de gard cu o fereastra pe ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)