avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Experta Contabilă n-a studiat dosarul și a omis ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Experta Contabilă n-a studiat dosarul și a omis aplicarea unor articole de legi ?

Ce putem face dacă într-un proces civil care a durat 11 termene și 18 luni (s-a încălcat Principiul Celerității), Experta Contabilă Judiciară (care are și Mustrare scrisă de la C.E.C.C.A.R.) a scris în lucrarea de Expertiză Contabilă, după Obiectivele cerute de Instanță, precum că a studiat tot dosarul cauzei (care are aproape ... 400 de pagini) și a enumerat legile din domeniul respectiv pe care le-ar fi studiat, dar s-a dovedit că totul a fost o mare minciună, aceasta făcând la repezeală această Expertiză, speriată de faptul că poate primi amendă dacă nu termină rapid Expertiza (fusese deja amânată de o altă Expertă, de vreo 7 ori timp de 9 luni, fiind ulterior înlocuită - trecuse 1 an de la inițierea primei Expertize !). La întâlnirea cu ea, s-a plâns de faptul că lor, experților, ar trebui să li se permită să-și aleagă dosarele judiciare, că n-au timp să le facă, criticând amenzile date ...
Această Expertă a dus la o sentință total eronată, știind că pentru un calcul corect și legal n-a respectat câteva articole de legi dintre cele enumerate de aceasta și nici n-a studiat dosarul de aproape ... 400 de pagini în care noi am scris extrem de multe dovezi de abuzuri și încălcări ale legii de către partea adversă, Experta refuzând să țină cont de ele.
CE PUTEM FACE ÎN ACEST CAZ ... MĂ GÂNDEAM CHIAR ȘI LA O PLÂNGERE PENALĂ, ȘTIIND CĂ EXPERTA CONTABILĂ A CAUZAT O SENTINȚĂ TOTAL ERONATĂ (suma finală ar fi fost cu aproape 1.000 de lei mai puțin decât ni se ceruse inițial de partea adversă, dacă ar fi aplicat articolele de legi pe care a scris că le-a citit, dar pe care am dovedit că le-a omis, favorizând partea adversă, intenționat sau nu) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:33, 5 Martie 2017
Ati formulat obiectiuni la raportul de expertiza?
Au fost puse in discutie de catre instanta care a pronuntat hotararea?
@181074
Nu mai scrieti aceleasi mesaj in mai multe discutii, deschise anterior sau discutii recente.
Partea ingrosata din mesajul dvs. nu are relevanta pentru instanta de judecata. Cele mentionate pot fi considerate cel mult pareri personale, in conditiile in care nu puteti depune documente certe care sa va sustina punctul de vedere.
Este dreptul dvs. sa depuneti plangere penala impotriva expertului, dar in conditiile in care nu depuneti documente certe care sa va sustina punctul de vedere, actiunea se poate intoarce impotriva dvs.
Daca ati depus observatii la raportul de expertiza (cele de care amintiti in discutie), ati primit raspuns din partea expertului la observatiile formulate de dvs., observatiile au fost insusite de instanta si instanta de judecata, avand la dispozitie toate elementele din dosar, a admis concluziile raportului rezulta ca nu poate fi vorba de concluzii eronate ale expertizei si implicit ale expertului.
ÎI SCRIU ÎN SPECIAL DOMNULUI GIGI POPA, CARE SPER CĂ VA RĂSPUNDE LA ACEASTĂ PROBLEMĂ MAI RAR ÎNTÂLNITĂ ...
Sper că ați văzut că topicul acesta are alt subiect, nefiind aceeași speță față de celălalt Topic în care există o Expertiză Contabilă făcută într-un alt dosar, dar în materie penală.
În acest Topic dau detalii dintr-un dosar civil în care acea pseudo-Expertă Contabilă a favorizat partea adversă prin minciunile existente chiar în Raportul de Expertiză, din care CITEZ:
♦♦♦ OBIECTIVE
1. Să se stabilească cuantumul pretențiilor (întreținere și penalități de întârziere) datorate de pârâți pe perioadele indicate în cererea de chemare în judecată modificată.
MATERIALUL DOCUMENTAR CARE A STAT LA BAZA EFECTUĂRII PREZENTEI EXPERTIZE CONTABILE JUDICIARE ESTE:
* Dosarul cauzei aflat în Instanţă;
* Legea 571/22.12.2003 privind Codul Fiscal;
* Legea 82/24.12.1991, legea Contabilităţii, republicată;
* Legea 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcţionarea Asociaţiilor de Proprietari și Hotărârea Guvernului nr. 1588/2007 - Norme Metodologice de Aplicare a Legii nr. 230/2007;
* Hotărârea Adunării Generale în care s-a stabilit cota de penalizări în conformitate cu art. 49, alin. 1 din Legea nr.230/2007; ► NOTĂ: Cum e posibil să spui ca Expert Contabil că se poate legifera ceva în anii 2010-2014, invocând un act emis în 2009, știind că legea obligă pe șefii Asociației să organizeze anual minim o Adunare Generală în care să se voteze hotărâri de către proprietarii oricărei Asociații, în caz contrar se anulează orice decizie luată de aceștia fără aprobarea vreunui proprietar ?
* Fișele de cont pentru operaţiuni curente - pentru imobilul de la adresa Bl. C, Sc. 1, Ap. 1;
* Listele de plată lunare a cotelor de contribuţie, afişate la Avizier pentru perioada Mai 2011 - August 2015.
- Eu, Expertul Contabil B.A., am studiat dosarul cauzei cu toate documentele aflate la dosar (?), documentele predate de reclamant, inclusiv legislaţia și reglementările specifice care au stat la baza efectuării Expertizei Contabile Judiciare. (?) ► NOTĂ: Minciunile Expertei Contabile precum că a studiat dosarul cauzei de aproape 400 de pagini (cu dovezi clare că s-au comis abuzuri de către șefii A.P.), se pot dovedi extrem de simplu, consultând cel puțin vreo 20 de pagini care arată că listele contabile de plată au fost întocmite ilegal, mai ales între 2009 și 2013, știind că în acea perioadă la A.P. n-a existat o conducere legal aleasă de vreo Adunare Generală a proprietarilor, pentru simplul motiv că între 2009 și 2013 ... nu s-a convocat nicio Adunare Generală obligatorie anual ! Se știe că fără a avea un Buget de Venituri și Cheltuieli obligatoriu, nu poate exista vreo activitate contabilă sau juridică în nicio Asociație de orice fel din lume !
- În cauză nu s-au efectuat alte Expertize Contabile. ► NOTĂ: S-a depus o Expertiză Contabilă pe 30.01.2014 la sediul A.P., dar aceiași șefi care ne-au dat abuziv în judecată au omis în mod intenționat s-o depună la dosar pentru ca în Expertiza Judiciară făcută de B.A. să se țină cont și de aceasta, știind că acolo erau ca și concluzii dovedirea unor fapte penale precum Abuz și Neglijență în Serviciu, Delapidare de 55.000 lei și multe alte ilegalități contabile. ♦♦♦
Ce ziceți, domnule Popa, aţi mai întâlnit un așa-zis Expert Contabil autorizat de C.E.C.C.A.R. (are deja o mustrare scrisă) care să sfideze pe oricine (inducând în eroare Instanța), scriind mai multe minciuni evidente în lucrarea sa, care au dus la o Eroare Judiciară certă, demonstrabilă ?
☛ Aceasta a afirmat în scris că „a studiat Dosarul cauzei aflat în Instanţă” și că a studiat legile enumerate de aceasta în lucrare. Dar am dovedit că aceasta a refuzat să vadă că acolo, în cele aproape 400 de pagini ale dosarului pe care zice că le-a studiat, erau extrem de vizibile enorm de multe probe care dovedeau un calcul eronat deoarece șefii Asociației au încălcat încă din 2007 mai ales Legea 325/2006 - art.38, alin.2, dar și Legea 230/2007 prin calculul abuziv și ilegal al facturilor pentru Căldură, nerepartizate cu o cotă-parte tuturor proprietarilor, indiferent de sursa de încălzire (în actele Asociației există și o somație a C.E.T. care îi avertiza pe șefii Asociației să aplice acele articole de legi privitoare la Termoficare), aceste legi fiind aplicate de 99% dintre Asociațiile din România !
La fel, a mințit că „În cauză nu s-au efectuat alte Expertize Contabile.”, cu toate că era una acuzatoare la adresa fostei conduceri a Asociației, finalizată pe 30.01.2014 și depusă la sediul Asociației, aceasta putând-o consulta lejer ?
Cum e posibil să spui ca Expert Contabil că se poate legifera ceva în anii 2010-2014 (penalizările de 0,2%/zi), invocând un act emis în 2009, știind că între 2010 și 2013 nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală ?
În situația dată, nu ar merita să-i facem o plângere penală, cel puțin pentru Mărturii Mincinoase (a nesocotit chiar legile din domeniu când a calculat listele de Întreținere din anii 2011-2014), dar și pentru Favorizarea făptuitorului, prin lucrarea ei inducând în eroare Instanțele de Judecată, acum noi cerând Revizuirea dosarului ca și Cale de Atac Extraordinară ?
Sper ca Instanța viitoare să judece doar pe baza legilor, pentru a stabili adevărul în această speță, pentru a nu fi nevoiți să ajungem la C.E.D.O., mai ales pentru încălcarea art.14 din N.C.P.C. - Contradictorialitatea.
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
181074, utilizator
Este dreptul dvs. sa faceti o plangere penala impotriva expertului contabil si sa invocati motivele care credeti ca va sustin punctul de vedere.
Procurorul de caz va decide daca plangerea dvs. este intemeiata, daca declanseaza sau nu cercetarea penala si ulterior daca trimite sau nu dosarul in instanta.
Nu doriti sa aveti in vedere, sub nicio forma, prevederile din Regulamentul forumului. Nu cred ca pe acest forum se pot comenta/ aproba sau dezaproba ceea ce postati dvs. sau sa se comenteze deciziile procurorului/ instantei de judecata ca fiind corecte sau incorecte.
Anterior v-am sfatuit sa va adresati unui avocat si/ sau unui expert contabil judiciar pentru consultatii cu dosarul in fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoparea unei expertize contabile judiciare fără temei (întâi soluţionarea contestaţiilor, şi apoi expertiza, dacă mai e nevoie) ! rmf rmf Am fost daţi în judecată abuziv (şi inducând în eroare Organele Judiciare - e Faptă Penală) de către \\"şefii\\" unei Asociaţii de Proprietari ... (vezi toată discuția)
Expertiză contabilă amânată la nesfârşit, într-un proces intentat abuziv ! zxc1 zxc1 Avem un proces care a început în Februarie 2015, în care suntem \"pârâţi\" de către preşedinta unei Asociaţii de Proprietari (împreună cu Comitetul ... (vezi toată discuția)
Expertiză judiciară aberantă - penalizări de 846 lei pentru o restanță de ... 46 lei ! ionica1980 ionica1980 Sunt nevoită să discut următoarea speță detaliată mai jos, deschizând un Topic în secțiunea în care pot răspunde cei care au experiență în ... (vezi toată discuția)