avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arenda

Am un teren arendat catre o firma. Terenul intentionez sa-l vand. Actualul arendas nu il va cumpara. Contractul de arenda mai are 9 ani pana la expirare. Contractul de arenda se transmite viitorului proprietar?
Cel mai recent răspuns: Andrei Mihail , utilizator 21:48, 26 Februarie 2017
Nu se transmite. Cumparatorul poate dispune cum doreste de teren.
Cu siguranta se transmite.
Contractul de arenda trebuie trecut in cartea funciara conform art. 902 alin. Noul Cod Civil. Arendasul este obligat sa informeze cumparatorul despre existenta unui contract de arenda si durata acestuia.
Contractul de arenda trebuie înregistrat la consiliul local intr-un registru special .

Da la registrul agricol eate trecut dar nu in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)
Teren marietka marietka vreau sa stiu ce lege este pentru terenul agricol care se lucreaza comasat pe mica intelegere ,,eu lucrez terenul tau tu lucrezi terenul meu pentru a putea ... (vezi toată discuția)