avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reclamatie vecin
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reclamatie vecin

Buna ziua,

Din cauza ploilor din ultima perioada, mi s-a inundat pivnita cu apa. In zona in care locuiesc nu exista canalizare. Cu ajutorul unei pompe am scos apa din pivnita pe strada. Un vecin a facut reclamatie la politie si la politia mediului ca deversez ape uzate pe strada, ceea ce nu este adevarat. Mentionez ca apa din pivnita este apa de ploaie si / sau din panza freatica. Intrebarea mea este daca pot primi amenda pentru faptul ca las apa din pivnita sa se scurga pe strada, din cauza ca nu exista canalizare.

Va multumesc.
In principiu NU aveti de ce primi amenda, dar traim in romania si nu se stire, dar in orice caz daca apare vreun organ de control, si ar vrea sa va dea o amenda sa solicitati neaparat sa se srie in actul respectiv ca nu este canalizare, sant deversare etc.
Iar a lasa apa in pivnita poate conduce la aparitia unor boli ce va poate afecta viata dumneavoastra si a familiei, prin urmare nu aveati alta metoda de a elimina acest risc .
Va multumesc pentru raspuns. Mai am nevoie de niste precizari - cu ce ma ajuta faptul ca organul respectiv scrie in amenda ca nu exista canalizare, din moment ce teoretic nici n-ar trebui sa ma amendeze? Imi vin in minte imagini de la televizor cu stiri despre inundatii in care oamnii scot apa cu galeata si o arunca in strada - aproximativ cazul de fata. Cum se face ca nu se sesizeaza autoritatile, in special politia de mediu? Exista vreo lege in acest sens?
Intrucat organul constatator pe peremiza ca mai incaseaza la buget o suma de bani poate srie ce vrea, iar ca sa rezolvati fara sa platiti - asta in cazul ca s-ar aplica vreo amenda trebuie sa apelati la instanta de judecata, ceea ce va dati seama ce va costa - nervi, timp si poate mai multi bani .

Intre realitatea directa si imediata si cea de la televizor e o diferenta atunci cand trebuie sa va aparati
Pe mine ma intereseaza daca stie cineva daca exista vreo lege conform careia pot sa primesc amenda. In fond, nu fac nimic rau - nu poluez cursuri de apa, nu deversez apa poluata sau uzata, ci doar apa rezultata in urma topirii zapezii si a ploilor, care se infiltreaza zilnic prin peretii pivnitei. Deocamdata in legea apelor
n-am gasit nimic referior la deversarea apelor intrate in locuinta, rezultate in urma inundatiilor, ci doar la deversarea apelor poluate sau uzate.
M-am saturat de sintagma "traim in Romania". Ei, si ce?! Ce, daca traim in Romania, trebuie sa ne lasam calcati in picioare, sa nu ne cunoastem drepturile si sa fim victimele diverselor abuzuri?!

Stie cineva ceva concret?!?!
Sincer ma indoiesc ca veti fi amendata. Nici cei de la mediu nu sunt tampiti. Apa rezultata din ploi, inundatii etc se considera fenomen natural si nu intra sub incidenta vreunei legi punitive. Deci nu au baza legala sa va amendeze. Trebuie doar sa fiti cooperanta si sa le aratati scurgerea apelor menajere ( daca aveti fosa septica). Daca nu aveti fosa... atunci unde deversati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deversare ape uzate pe strada AlinaMarinBadea AlinaMarinBadea Buna ziua. In zona in care locuim nu exista canalizare asa ca avem o fosa septica ecologica. Acest tip de fosa, pentru cine nu cunoaste, are 2 compartimente, ... (vezi toată discuția)
Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea? BiancaMB BiancaMB Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. ... (vezi toată discuția)
Deversare ape fecaloid menajere anti77 anti77 M-am mutat cu familia de la oras intr-un presupus mediu mai curat la un sat intr-o casa construita 1975, numai ca sa aflu ca vecinii devarsa ape fecaloid ... (vezi toată discuția)