avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu diverse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu diverse

Buna ziua. Am urmatoare problema...In urma decesului bunicii sotul supravietuitor si copilul au hotarat sa aiba jumatate fiecare din bunuri.....(imobil +teren) Dupa decesul fiului au rama sotia acestuia si cu 2 copii majori....si "bunicu" S a facut succesiunea dupa fiu....si intrebarea mea este...CE ACTE(DE DONATIE, INTRETINERE, TESTAMENT, ETC)SE POT FACE DE CATRE "BUNIC"(90 DE ANI).. ??? Mentionez faptul ca este vorba de un imobil unde locuiesc toti si teren si nu este facuta "iesirea din indiviziune" de catre nici unul dintre acestia.Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: cristina_lus , utilizator 17:54, 12 Septembrie 2009
Asa cum a spus si dl profesor Bordas , bunicul poate dispune prin orice act de averea sa ! Intrucat nu exista alti descendenti actul nu va putea fi atacat. Insa cred totusi ca notarul va solicita un certificat medico-legal ! Mai ales daca bunicul are acele iesiri de "furie" . E de ajuns sa le aiba in fata notarului o singura data!:D
va multumesc pt raspunsuri!! scuzati mi greselile de ortografie:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de habitatie viagera adaa_19 adaa_19 Buna seara! Am o nelamurire.Bunicul meu are un imobil in care sta cu o concubina,care il ingrijeste de aproximativ 13 ani fara sa primeasca nici un ban(doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunicul meu a murit si bunica nu a facut succesiune ... dsmihalea dsmihalea Buna ziua! Bunicul meu a murit...si bunica nu a facut succesiune dupa el,copii vor sa faca dupa ce moare si ea ca sa faca totul o data.Ea are doi copii si ... (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)