avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanse anulare amenda circulatie in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanse anulare amenda circulatie in instanta

Ce sanse de anulare a amenzii de circulatie pentru depasirea vitezei si anularea suspendarii permisului pe 3 luni am , daca PV a fost completat gresit (parera mea) la urmatoarele rubrici:
a)este bifata casuta avertisment, casuta amenda este goala iar urmatoarea rubrica scrie 1450 lei.
b) 0(este trecut 0) puncte amenda, casuta urmatoare(in valoare de) necompletata.
c)puncte penalizare, casuta este taiata oblic.
f) retinerea permisului, casuta este nebifata.
Functie de raspunsurile dvs.fie ma pregatesc de examen, fie fac un drum la Judecatoria Focsani.
Multumesc!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 23:18, 28 Februarie 2017
Mai bine recapitulati pt examen! ;) Si sa conduceti mai prudent pe viitor!!!
Verificati daca puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie;
- a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
- în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:

- perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
- a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
- a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
- sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
ghsilvana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ordonanta la noul cod rutier Daniel2507 Daniel2507 Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)
Reținere permis auto 90 de zile Mcmc Mcmc Buna ziua. In decursul serii de ieri, unui prieten i-a fost reținut permisul de conducere perioada 90 de zile amenda 1300 lei si fără drept de conducere din ... (vezi toată discuția)