avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lucrare in spatiul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lucrare in spatiul public

In cazul conectarii imobilului la reteaua de apa potabila intr-o comuna , beneficiarul poate fi obligat sa execute canalul necesar conectarii inafara imobilului , in strada,adica in spatiul public , ori aceasta cade in sarcina executorului ,respectiv primaria ,cauia i s-a platit costul pretins pentru conectare ?
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 13:53, 17 Februarie 2023
Potrivit prevederilor art. 36/1 din legea 241/2006, a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, "finantarea investitiilor pentru infiintarea, dezvoltarea, reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare intra în competenta autoritatilor administratiei publice locale".

De asemenea, in conformitate cu prevederile art. 106/3 din Ordinul 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, "delimitarea dintre reteaua publica de distributie si instalatia interioara a utilizatorului se face prin contorul de bransament, care este ultima componenta a retelei publice de distributie".

In conformitate cu prevederile art. 110/1 din acelasi act normativ "Cheltuielile pentru executarea bransamentului, inclusiv a caminului de apometru, revin autoritatilor administratiei publice locale, judeţene sau asociatiilor de dezvoltare comunitara. Executia lucrarilor se realizeaza prin grija operatorului, iar modalitatile de decontare vor fi stabilite în contractul de delegare a gestiunii, daca este cazul".
Ca și în cazul celorlalte utilități, beneficiarul plătește lucrarea și o cedează, până la limita de proprietate, furnizorului. Clientela de partid trebuie doar să încaseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii haiduc haiduc Buna ziua! va necajesc din nou, dar trec printr-o perioada in care problemele de natura juridica se napustesc parca asupra mea#-o in 2002 am incheiat, pentru ... (vezi toată discuția)
Contor de bransament inundat si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx Caminul in care se afla contorul de bransament al blocului este inundat, apometrul - contorul este sub apa cam 30-40 de cm respectiv nu are verificare ... (vezi toată discuția)