avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Majorare taxa salubritate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Majorare taxa salubritate

Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat cu asa ceva ? Inteleg ca majorarea e semnificativa , cam 30% .
Si cum ati vrea sa platim fiecare la cantitatea de gunoi pe care o producem? Dati-ne si noua o solutie, ca vad ca la comentarii sunteti tare.
Deci, ma duc la ghena sa-mi arunc gunoiul si.... acolo ce se intampla? Sta nea Gica cu cantaru' la usa ghenei? sau cum?

Sa stiti ca la baza tarifului / persoana sta tot cantitatea de gunoi, dar stabilita statistic.


@cyan
Corect dar nu imposibil. Trebuie foarte mult simt civic.
De exemplu, daca se colecteaza selectiv gunoiul in saci de culori diferite, se pot stabili zile/intervale orare in care sa se arunce la gunoi pe tobogan doar anumite gunoaie. De exemplu L-M-M-J se arunca numai gunoi menajer, V dimineata doar plastic (intre 6 si 11) apoi gunoi menajer, S dimineata doar hartie (6-11) D dimineata doar hartie samd. Femeia de serviciu va schimba in cele 3 zile pubelele.
Sau se amenajeaza pubele pentru altceva decat gunoi menajer (resturi alimentare) in care, odata/de mai multe ori pe saptamana, fiecare blocatar arunca strict respectivele gunoaie.
Solutii se gasesc, bunavointa sa fie.
Baldur a scris:

Trebuie foarte mult simt civic. (...) bunavointa sa fie.


Cu program orar se poate si nu prea. Trebuie sa fie cineva acasa in intervalul orar respectiv.
Simt civic, bunavointa?:O
Probabil nu stiti in ce tara blocuiti!

Știu unde blocuiesc, in Republique Corcodushiere de Roumanie, Berceni, pe dreapta, pă linia lu' 313

Am asumat ca in intervalul orar 06:00 - 11:00 trebuie sa fie careva acasă mai puțin cei in concediu - dar care nu produc gunoi!
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
elga50, moderator
Plata corespunzator cantitatii de gunoi se poate face. Nu sunt numai blocuri in Romania.La casa se da un tomberon. Sau doua. Deci...se poate. Eu dau plasticul in punga separata,dar gunoierul pune totul la un loc. Nu avem lege pentru asa ceva. Din pacate!

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Contestare contract de salubrizare(gunoi municipal) racu3949 racu3949 Buna . Detin un magazin mixt in loc MOLDOVA NOUA din 2007. Am contract de salubrizare (gunoi) cu o firma din localitate.pe termen de 10 ani .Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat miorica miorica Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume ... (vezi toată discuția)