avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat

Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume tone de sucuri la pet sau bere cu sutele de doze, plateste la fel ca si cel care are vreo trei copii si arunca scutece si alte lucruri de acest gen, pe linga resturile de mancare aferente. Ce se poate face? Sunt tari europene care cantaresc electronic cantitatea de gunoi si cetateanul plateste in functie de cat arunca. De ce la noi se fac venituri uriase pentru firmele de salubritate?
Cel mai recent răspuns: miorica , utilizator 00:19, 22 Aprilie 2012

poate ca in alte tari, se cantareste ca la spiterie gunoiul...numai ca la noi, il arunca pe geam, probabil ca sa-l invete sa zboare....
sistemul de salubrizare e la pamant in romania, datorita cetatenilor,in primul rand, pentru ca, daca ar exista bun simt si constiinta...s-ar putea implementa diferite sisteme de plata, diferentiate, astfel incat, beneficiarul serviciului sa plateasca, fix cat e nevoie.insa..cum nu se poate, se merge pe sistemul "taxa pe persoana", care macar, e cat de cat echitabil. si firmele, fac venituri uriase, tot din cauza ca noi, aia projtii, votam niste infractori care sa ne reprezinte...etc,etc,etc. :)EDITAT - puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care va referiti, conf. pct 2.8 din regulamentul forumului. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trope_doi, utilizator

Dati-ne un exemplu de tara europeana unde se cantareste gunoiul la pubela, eu cel putin nu am intalnit asa ceva prin tari europene. Cine credeti ca sta la fiecare container de gunoi sa ii cantareasca cetateanului gunoiul? Ei au altceva, au constiinta civica, au un sistem de reciclare a deseurilor bine pus la punct, statul isi incurajeaza cetatenii sa separe gunoiul menajer de materialele care pot fi reciclate, exista automate speciale pentru peturi, doze de aluminiu, sticle, plastice care iti dau contravaloarea acestor ambalaje ... Si uite asa castiga si cetateanul european niste centi, iar statul isi selecteaza si recicleaza gunoiul.


EDITAT - puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care va referiti, conf. pct 2.8 din regulamentul forumului. Multumesc pentru intelegere.Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trope_doi, utilizator
La nivelul asociatiilor de proprietari plata taxei se face pe numarul de persoane iar in cazul localitatilor stiu ca se plateste la fel, in functie de numarul de persoane din gospodarie.

EDITAT - raspundea la mesajul offtopic.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trope_doi, utilizator
Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - reintregire familie in austria dianadia dianadia Buna.sunt o mamica cu 7 copii.Eu si sotul muncesc in Austria.As dori sa sa aduc si copii.Dar nu stiu de unde sa incep.unde as gasi o chirie..specific sunt in ... (vezi toată discuția)
Amendat de multe ori, cainele periculos tot liber! ContSters362885 ContSters362885 Desi e amendat aproape saptamanal pentru lasarea in libertate deplina in parc de copii a unui caine Rotweiller, desi a aparut in presa si in multe petitii care ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala viorel28 viorel28 buna seara, am si eu o intrebare despre scoala profesionala Am absolvit scoala profesionala de zidari dar nu am terminato imi mai lipsea 3 luni ca sa dau ... (vezi toată discuția)