avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pentru a evita insolventa, exista un minim acceptat de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pentru a evita insolventa, exista un minim acceptat de plata sau trebuie platita integral datoria?

Buna ziua.
Datorita incasarilor dificile incepand cu februarie acest an, am intarziat plata ratelor de leasing la un autoturism achizitionat pe firma . Firma de leasing a facut o cerere de deschidere a procedurii de insolventa, inainte de aparitia legii 277. Primul termen este pe 1 octombrie, iar suma este de 18.500 lei. Trebuie sa platim integral suma pentru a evita insolventa sau exista si posibilitatea unei plati minime? Incasarile au fost mici in perioada de vara. Mentionez ca firma are inca activitate, iar in perioada care urmeaza avem posibilitatea de a revigora activitatea . Cum pot evita insolventa?

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:31, 17 Septembrie 2009
se aplica lege ain vigoare la data introducerii actiunii, deci pragul este de 10.000 lei.
cat despre faptul ca datoriile sunt catre 2 firme diferite, depinde cat este de plata la fiecare. daca una are minim 10.000 lei, poate sa se deschida procedura pentru acea datorie.
oricum, se pot face aparari in dosarul dvs si daca apelati la un avocat acesta poate obtine inca cateva termene de judecata (deci cateva luni), timp in care sa va achitati debitul.
pentru inceput incercati sa renegociati termenele si sumele de plata cu firma de leasing. ca si parere personala, incercati sa ajungeti cu plata sub 10.000 ron, exista posibilitatea ca judecatorul sa accepte exceptia lipsei obiectului actiunii tinind cont ca suma este sub minimul prevazut de legea 85/2006
Se aplica legea in vigoare la data introducerii cererii. La acel moment .. cum au spus si colegii ... pragul era la 10.000 lei.
Cel care solicita deschiderea procedurii trebuie sa aiba o creanta de peste 10.000 lei. Daca nu este asa poate fi respinsa cererea de deschidere a procedurii pentru ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.
Legea mai favorabila este un beneficiu care se aplica numai in materie penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat si posibila insolventa nico_mirea nico_mirea Un SRL cu trei asociati are pe rol un proces de retragere asociat, pentru despagubirea asociatului. La data prezentei mandatul administratorului este expirat. ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Declararea unei firme in faliment lenu_ro lenu_ro buna ziua va rog sa ma ajutati o societate comerciala a achizitionat de la firma unde lucrez un produs, pe baza de contract- factura fiscala. din valoarea ... (vezi toată discuția)