avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda platita in termen, poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda platita in termen, poprire cont

In luna noiembrie 2016 am primit o amenda de la ISCTR pe care am platit in conturile indicate in adresa insotitoare al procesului verbal in termen de 48 ore, pentru a beneficia de reducerea de 50%.
Azi am primit o instiintare de la ANAF, prin care ne aduce la cunostinta ca s-a infiintat poprire pe conturile firmei pentru neplata aceleiasi amenzi.
Am solicitat informatii de la ANAF, si mi -a fost comunicat ca contul in care am virat suma nu a fost corecta ( cel comunicat de ISCTR) si ca trebuie sa platesc suma intreaga. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:22, 1 Martie 2017
Buna ziua,

Situatia dvs. nu este placuta. Daca banii achitati in contul gresit al ISCTR s-au intors in contul dvs. si nu ati sesizat acest lucru, va trebui sa achitati acum amenda la valoarea intreaga.
Daca plata amenzii nu s-a intors inapoi in contul societatii dvs, inseamna ca ati facut o plata valabila in contul ISCTR mentionat in procesul verbal (sau in instiintarea aferenta). In aceasta situatie, ar trebui sa faceti contestatie la executare pentru a se anula executarea si pentru a se intoarce banii executati (daca ati avut bani in cont si au fost luati).
Cei de la ANAF sustin ca ISCTR a dat cont gresit, neavand nici o suma inregistrata de plata in contul respectiv au retinut contributiile datorate de societate pentru luna in curs. Au dreptul sa decida ei reorientarea sumelor catre alte destinatii?
Se dovedeste clar intentia de plata. De ce sa platesc dublu?
Cui sa ma adresez ANAF sau ISCTR pentru clarificarea situatiei?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
robertditu, utilizator
robertditu a scris:

Cui sa ma adresez ANAF sau ISCTR pentru clarificarea situatiei?

Vi s-a spus mai sus cui trebuie să vă adresați, JUDECĂTORIEI unde să depuneți contestația la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoareasca contraventie aguada aguada Buna ziua, Am contestat in instanta o contraventie si a fost acceptata partial. Adica prin sentinta, instanta: \\"Dispune inlocuirea sanctiunii amenzii, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tahograf, firma de transport marfa LARISSA13 LARISSA13 Unde platesc amenda in 48 ore,primita pentru o eroare tahograf,societatea este in sectorul 1?? NU am reusit la ADMINISTRATIE AMZEI,nici la TAXE SI IMPOZITE ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr, executare silita Paul Ducu Paul Ducu Am fost sanctionati cu amenda in 2016 de ISCTR, pe care am platit-o integral in 24 de ore. Acum suntem executati silit pentru faptul ca nu am platit amenda in ... (vezi toată discuția)