avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare cumparare

Prin sentinta civila se anuleaza un titlu si se emite pe acelas teren extravilan titlu de proprietate pe numele altei persoane.Problema e ca primul proprietar vanduse terenul.Ce motive legitime poate invoca noul proprietar pentru anularea actului de vanzare cumparare
Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 22:34, 13 Septembrie 2009
Ma alatur opiniei exprimate de colegul u.b.i.k in sensul ca tertul dobanditor este aparat de buna credinta.
Ar mai fi de adaugat, cred eu, ca .... in ipoteza in care cei in litgiu nu au notat litigiul la cartea funciara ... cu atat mai mult se impune buna credinta a cumparatorului.
Sigur .. nu excludem insa nulitatea contractului pe alte motive .. legate de capacitate, consimtamant, cauza, obiect, forma .. care insa fac parte din alta discutie.
As ruga initiatorul, daca doreste mai multe detalii, sa clarifice situatia in lumina celor expuse mai sus. Altfel, nu face decat sa dea nastere la speculatii inoportune.
Imi cer scuze ca nu am intervenit pana acum dar am fost plecata.
Nu exista litigiu in momentul vanzarii.
Persoana care a castiagat in instanta ,cumparase un teren cu chitanta de mana,iar ulterior a ajuns la concluzia ca de fapt terenul cumparat e tocmai cel la care facem referire .
Terenul cumparat cu chitanta de mana apare in titlu de proprietate in alta tarla si parcela.
Ca urmare s-a dus in instanta si a facut actiune in constatare pe tarlaua si parcela din T.P. de unde a cumparat.
Apoi a deschis un nou proces prin care a obtinut schimbarea nr. de tarla si parcela (s-a bazat pe o adeverinta data de OCPI ca s-a schimbat numerotarea tarlalelor si parcelelor) si anularea titlui de prorietate de care vorbeam la inceput.

Adeverinta ca terenul e liber e sarcini da OCPI nu primaria.

Nu ma mai mira nimic.!
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Anna63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un titlu de proprietate? ronin2325 ronin2325 Am mostenit jumatatea unui teren. Mostenitorul celeilalte jumatati a primit Titlu de Proprietate (legea 18).Intabularea s-a facut abuziv si a intrat peste o ... (vezi toată discuția)