avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Grila unica SS si SSD???
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Grila unica SS si SSD???

Conform grilei unice de salarizare:"Art.38. – În baza art. 18, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea
studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea
absolvenţilor ciclului I şi II (Bologna) se face:
a) absolvenţii ciclului I (Bologna) cu durata studiilor 3-4 ani, sunt salarizaţi la
nivelul absolvenţilor cu studii superioare de scurta durată (SSD);
b) absolvenţii ciclului II (Bologna), precum şi absolvenţii ciclului I (Bologna) cu
durata studiilor 5-6 ani, sunt salarizaţi la nivelul absolvenţilor cu studii
superioare de lungă durată (S).",
cum se va face incadrarea functionarilor publici care sunt pe SS acum, dar au terminat facultatea acum 1-2 ani si au prins 3 ani de studii??? Va trebui sa ii trecem pe SSD?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Giura , 20:35, 23 Septembrie 2009
Nu rezulta ca ar trebui reincadrati. Nu reusesc sa-mi dau dau seama de unde ati dedus dvs. acest lucru.
Legea echivaleaza doar salarizarea celor care au terminat studiile de tip X cu salarizarea celor care au terminat studiile de tip Y. Nu precizeaza ca ar trebui facute reincadrari pe post.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ma aflu exact in cazul mentionat de d-l Alexandru Andra,adica am terminat facultatea acum 1 an,durata de studii 3 ani si sunt incadrat S cu diferenta ca sunt pers. contractual si nu functionar.Eu inteleg,conform noii grile,ca voi fi trecut pe SSD, deci voi fi RETROGRADAT !!!.Va rog sa-mi raspundeti detaliat,ca sa stiu la ce sa ma astept.Va multumesc anticipat.
Si eu ma aflu in aceeasi situatie. Daca voi fi incadrat pe SSD salariul ar fi mult mai mic. Multumesc mult pentru un raspuns competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii de lunga durata sau studii de scurta durata? nicol1970 nicol1970 Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea se Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie Publica, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)
Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)