Mi-am achizitionat de curand un apartament in care vreau sa-mi montez o centrala termica din mai multe motive: in iarna asteptam un copil, facturile marite, eliminarea riscului de a ramane fara caldura si apa calda in mijlocul iernii. Problema care o intampin este urmatoarea: am completat cererile catre asociatia de locatari (cu semnaturile a peste 80% din locatari) dar administratorul acesteia refuza sa-mi semneze deoarece un singur locatar de pe scara se opune. Furnizorul de energie termica nu-mi accepta cererea deoarece nu este semnata si stampilata de reprezentantul asociatiei de proprietari. Mentionez ca peste 50% din locatarii blocului au montata centrala deja pentru care au primit aprobare din partea administratorului... Ce ma sfatuiti sa fac? Ce risc in cazul unei debransari ilegale? Pe langa amenda voi fi obligat sa ma rebransez sau doar sa ma pun in legalitate?
Am avut si am in continuare tot interesul sa nu se ajunga in instanta, dar...se pare ca asta e singura solutie ramasa. Cat despre confortul meu...nu renunt la el!B-)
Pentru "marioos" : Va spun din proprie experienta. Am angajat o firma specializata care avea atestat si era autorizata sa monteze centrale termice. Aceasta firma m-a debransat de la reteaua blocului si mi-a facut instalatia si cuplarea la centrala termica proprie.Am avut grija sa montez dezaeratoare la terminatiile tevilor ramase in apartamentul meu, eu fiind cap de coloana in acest moment (vecinul de deasupra ,ultimul nivel,avand deja C.T. inaintea mea). Nu am avut probleme cu vecinii.Cand am terminat lucrarea am dat Asoc. de Proprietari o copie a procesului verbal de punere in functiune a C.T. iar administratora a venit si a verificat si cu asta gata. Ce legatura are furnizorul de energ.termica cu mine atata timp cat eu sunt reprezentata prin contract de A.P. Tot blocul fiind contorizat, furnizorul citeste aparatul instalat la intrare in bloc,restul instalatiei fiind proprietatea noastra deci nu are nici-un drept sa-mi interzica debransarea. Este normal sa particip la cheltuielile cu reparatiile aferente proprietatii comune, pe holuri nemaiexistand de multi ani calorifere. Asa ca succes in investitia pe care doriti sa o faceti cu C.T.
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)