Exact la acest tip de rationament ma refeream si eu, adica: daca o tot tii cu plangerile vei obtine ceea ce ai obtinut pana acum.
Aici va contrazic, cei pe care ii cunosc si au tinut-o cu plangerile penale au inceput sa-si recupereze copii. Sa vedeti ce repede se schimba un copil de la te urasc la mi-e dor de tine cand apare o condamnare cu suspendare...un miracol, va zic eu.
Si cand visul meu se va indeplini, copilul nu va mai fi invatat sa zica te urasc ci va fi lasat mereu liber sa isi exprime sentimentele chiar daca nu convin in unele cazuri rezidentului.
In plus, atunci cand esti sigur ca daca uiti ca week-end-ul copilul trebuie sa plece la rezident iti vine politia la usa si te ia cu catuse, sa vezi ce vor dispare filmuletele cu nerezidentul ca suna degeaba la usa sa-si vada copilul.....alt miracol.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu e sanatos sa lasi copilul sa-si poarte bataliile.
Apropo de prietenul de familie care a inceput sa-si vada copilul dupa niste plangeri penale si niste vizite ale fostei la sectie, copilul lui doarme cu mama in camera si la 10 ani doreste cu ardoare camera lui. Tatal lui i-a spus ca e liber oricand sa se mute la el, ca il asteapta atunci cand doreste insa ca nu o poate sili pe mama lui sa ii ofere ceva ce nu vrea sau nu poate.
Psiholoaga l-a certat, i-a zis sa nu mai puna copilul in batalii care nu il privesc, ca el cu mama trebuie sa aleaga ce e mai bine pentru copil nu copilul la varsta asta sa aleaga intre ei. Ca acum e rupt intre nevoile lui, propria camera si dragostea fata de mama care o sa o retraga imediat daca va dori sa se mute la tata.
A facut prietenul meu ce l-a sfatuit psiholoaga si a intrebat copilul daca prefera sa stabileasca el cu mama unde sa locuiasca si a ii comunice acesteia ca baiatul doreste camera lui si micutul s-a luminat tot la fata si a zis ca da, ca ar fi mai bine asa.
Cand sunt astfel de probleme, vazutul celuilalt parinte, program de vizita, din punct de vedere psihologic e o barbarie fata de copil sa trimiti nerezidentul cu acuarele la scoala pentru a oferi sansa copilului cand creste sa se lupte cu rezidentul.
Copilul, minorul nu trebuie supus la asa ceva, nu trebuie lasat pe umerii lui alegerea unui parinte care vrei nu vrei face parte din el. Din cauza asta legea trebuie respectata fara basca in mana, fara negocieri. De la un punct, negocierile fac rau minorului.
PS. evident in situatia de fata mama desi nu poate/vrea sa se mute in apartament mai mare a zis ca nici moarta nu lasa baiatul sa plece. Iar baiatul merge la psiholog de unde vine cu povesti despre copii care se muta in apartamente noi, in camere frumoase si si-ar dori sa fie lasat sa stea cu tatal dar nu poate sa o spuna. Iar pe viitor, daca va arata prea mult ca vrea la tata iar va dispare din peisaj cateva luni cu diferite motive. Pentru ca rezidentul poate. Si pentru ca nu despre binele copilului e vorba chiar cand se vorbeste de binele copilului.
PPS. nu se face nimic cu raportul de la DGASPC chiar cand acestia atesta ca voit rezidentul nu da copilul. Te ajuta doar la plangerea penala fata de care doamna ps are atata aversiune. astept insa sa ne zica la ce altceva ar putea folosi acel raport, legal vorbind, daca tatal are deja program de vizita care nu se respecta, are deja raport, cam ce sa faca?