avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentară

Bună ziua. Se poate să îmi furnizați informații cu privire la pensia alimentară? O să încerc să explic situatia cat de poate de simplu. Fac parte dintr-o familie monoparentală. Tata îmi oferă o suma de 200 lei lunar deși nu a fost luată o decizie judecătorească.. mama a decis poate din orgoliu că nu are nevoie de banii dânsului. Bun. Chestia e că odată cu facultatea apar cheltuieli suplimentare. Consider că suma pe care o ofera e foarte mică ( până în 2016 inclusiv mi-a oferit 100 lei lunar) care sa fim sinceri e bătaie de joc, având în vedere salariul său ( secretar la o primărie ). Știu sigur că are venitul de 2300lei. Aș dori să știu ce procent din salariul dânsului mi se cuvine prin lege, având în vedere următoarele aspecte, pe care îmi e destul de greu sa le explic. Eu sunt primul copil al sau. La momentul când m-am născut, el deja era cu o " alta" ,cu care are și copil. A lasat-o și pe săraca femeie și s-a casatorit cu o alta cu care la momentul actual are doi copii. Am citit articole de lege și pot spune că am înțeles esențialul dar e complicat din moment ce el are 4 copii cu 3 femei
Deci, ce procent mi se cuvine?
Cel mai recent răspuns: Anon5555 , utilizator 11:20, 6 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. O zi bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere micsorare pensie alimentara Livica Livica Am un dosar penal la politie pentru cercetari, in vederea stabilirii venitului fostului meu sot, care este cu mult mai mare decat a declarat la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere de 1/4 salariu minim nu este corecta! RamonaMDi RamonaMDi Buna ziua. Va rog sa imi explicati. (proces de divort, sot, sotie, avand impreuna un copil in varsta de 17 ani) Din ce inteleg: - se considera ca ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil daniella28 daniella28 buna ziua,aveti stiinta,alocatia mare de 42 lei pentru copii peste 2 ani se va mai mari, ca valoarea aceasta e bataie de joc si daca esti mama singura iti ... (vezi toată discuția)